20140305AW025546_01KARABÜK TSO BAŞKANI SEDAT NAMAL: “OSB’DE YER İSTEYEN YATIRIMCILARA TAHSİS YAPILMAYA BAŞLANACAK”


 

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sedat Namal, Organize Sanayi Bölgesinde genişleme alanları ile son aşamaya gelindiği ve firmalara yakında yer tahsisi yapacaklarını söyledi.

Namal, OSB genişleme alanı ile ilgili istimlakların yapıldığını belirterek, “Artık son safhaya gelindi. Organize Sanayi Bölgesi'nin genişleme alanımız ile ilgili çalışmalarımız hemen hemen son aşamaya geldi. İstimlaklarımızı bitirdik ve Tapu'dan OSB üzerine arsalar alınmaya başlandı. Bununla paralel olarak da OSB'de yer isteyen yatırımcılarımız ve sanayicilerimizle görüşmelerimizi bir kısmıyla tamamladık. Bunlarla ilgili hızlı bir süreç geçiriyoruz. Biz bu nokta da yeni göreve başlayan Valimizle de dün bir istişare yaptık. 300-350 dönüme yakın 4 firmaya yer tahsisini yapıcağız. Valimiz'in tenzi bulduğu bir tarihte ön protokollerini imzalayacağız. Bu da sanayi şehri olan Karabük'e bir dinamizm sağlayacaktır. Bu yatırım sözleşmelerinden sonra da diğer talepli olan firmalarla görüşerek yatırımlarımızı biraz daha hızlandıracağız. OSB alanın da yatırım yapılmamış parsellerle ilgili de tekrardan bir zaman vererek en kısa zaman da yatırım yapmaları, yoksa bu parsellerin iadelerini istemeyi düşünüyoruz. Bununla da ilgili çalışmalarımız sürmektedir” dedi.

“ŞEHİR DIŞINA ÇIKACAK OLAN HADDEHANELER İLE İLGİLİ BİR ÇALIŞMA YAPILACAK”

Geçtiğimiz ay Karabük’ü ziyaret eden Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile yapılan işadamları toplantısını da değerlendirerek, “ Kalkınma Bakanının ziyareti bizim içinde sanayi kesimi içinde önemliydi. Çünkü; Kalkınma Bakanlığı yatırımcı icraatçi bir Bakandı. Bu Bakanlıktan faydalanmamız gerekir, ben öncelikle öz eleştiride bulunmak istiyorum . Karabük her zamanki gibi toplum olabilme katılım noksanlığı vardı. Bu noktada zafiyetimiz var. Bakandan bizim 3-4 tane sanayicilerin talebi oldu. Filyos ile ilgili orda müjdeyi verdiler ve yanılmıyorsam 19 Mart tarihinde alt yapı işlerinin ihaleleri yapılacak. Bu proje şehrimiz açısından da önemli ve daha önceden de çalışılmış bir projeydi . Ben başta siyasiler olmak üzere emeği geçen herkese şehir adına sanayiciler adına teşekkür ediyorum. Şehir dışına çıkacak olan haddehaneler ile ilgili bir çalışma yapılacağını söylediler. Benim bu konudaki düşüncelerim aynı mecrada. Taşınması gereken haddehaneler varsa daha iyi şartlarda oluşur ve oluşturulursa bunların taşınması mağdur edilmemesi noktasında görüşlerimiz var. Bu noktalarda da önümüzdeki günlerde seçim atmosferi bittikten sonra çalışma yapılabilir. Benim vurgulamak istediğim ana temalardan biri de şu bizim ideolojimiz TSO olarak yatırım, sanayici ,kalkınma ve sanayileşme. Taraf olduğumuz tek şey tüccarlarımız ve iş adamlarımız bunların menfaatine olan her şey de biz tarafız ve bu nokta da hangi partiden gelirse gelsin Karabük'e gelen misafirlerimiz başımızın tacıdır. Karabük'lü olarak Karabük sanayicileri olarak bunlardan çok iyi yararlanmamız gerekir. Tek sesle ve tek dille planlarla anlatabileceğimiz birlikte bir araya gelerek ne istediğimizi iyi bilerek bunları almamız gerekir. Karabük olarak ben bunun kazanımını elde edilmesi gerektiği görüşündeyim. Örneğin; bir Başbakan, Bakan geldiği zaman Karabük'e ne getirdiğine ve neyi daha fazla alabiliriz biz buna bakmalıyız. Ben TSO Odası Başkanı olarak Yönetim kurulumuz , meclis üyelerimiz ve İş adamlarımız , sanayicilerimiz olarak bu yönde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz” diye belirtti.

Namal "Bina ile ilgili ufak tefek sorunlar çıktı. Meblağ çok yüksek çıktı. Bununla ilgili birkaç düzeltme veya metrekare azaltma gibi bir yola gideceğiz. Bu tür yatırımlar yerel yönetimler de sıkıntı oluşturuyor. Alt yapı ile uğraşan yerel yöneticiler pek başarılı olamaz ama bunarlı görevi bittiğinde anlaşılır. OSB alanın fabrikaların daha çok olduğu yerde yeni binamızın OSB girişine yapılması yönünde bir takım öneriler var. Bunla ilgili kamuoyu ile paylaşarak bir yol izleyebiliriz " dedi.

Sedat Namal konuşmasının sonunda "Filyos limanının oda olarak fazla parsellere bölünmemesi yanındayız. Bin’er metrekare parsellere bölüneceğine 10, 20, 100 bin metrekarelere bölünerek büyük yatırımcıları cezp etmemiz gerekir. Ama orası ile ilgili uzun bir süreç. Alt yapı işlerinin ihalesi ve daha sonra üst yapı işlerinin ihalesi var. 2016 yılı gibi bu konular daha net gündeme gelir"  ifadesine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi