81 ilde KYK Ormanları projesine Karabüklü öğrencilerde fidan dikerek destek verdi


 
Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel müdürlüğü ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol doğrultusunda ‘81 İlde KYK Ormanları’ projesine Karabük KYK yurtlarında barınan öğrencilerde fidanlarını dikerek destek verdi.

81 İlde KYK Ormanları projesi kapsamında Karabük Üniversitesi kampus alanı yanında başlanan fidan dikimine, KYK İl Müdürü Kadir Öztürk, Orman İşletme Müdürü Rıfat Ateş, KYK Şube Müdürleri ile yurt müdürleri de katılarak öğrencilerle birlikte fidan dikti.

200 öğrenci ile birlikte fidan dikimi yaptıklarını belirten KYK Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Kadir Öztürk, ”Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından düzenlenen bu projeyle hem birlik ve beraberliğimizi pekiştirirken bir taraftan da ormanlarımızı yok olmaktan kurtarıyoruz.

Üniversite kampus alanı yanında oluşturulan KYK ormanlarımıza yurtlarda barınan öğrencilerle bir araya gelerek çevre bilincini aşılamak ve doğa sevgisini kazandırmak için fidan dikimi yaptık. Proje kapsamında 5 yıl boyunca Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarına kayıt yaptıran öğrenciler fidan dikecek” dedi.

Proje kapsamında yurt bahçelerine ceviz, badem, dut gibi meyve ağaçları da dikilecek.

Editör: Haber Merkezi