SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI DR. NECDET AKSOY “KARABÜK’ÜN HER YERİNE KATRAN DÖKÜLÜYOR”


necdet-sok-iddia


Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Karabük Belediyesi tarafından yollara asfalt değil, katran döküldüğünü söyledi. Aksoy, katranın insanları kanser yaptığını savundu.

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Karabük Belediyesi tarafından dökülen asfaltın KARDEMİR’de ortaya çıkan katranla yapıldığını belirterek, katranın zararlı bir madde olduğunu söyledi.

Karabük Belediyesi’nin asfalt değil, yollara katran döktüğünü iddia eden Başkan Aksoy, katranın insanları kanser yaptığını savundu.

Başkan Aksoy, “Safranbolu Belediyesi 2009 yılında 40 bin ton asfalt serdik, 2010 yılında asfalt çalışmalarımızı doğalgaz çalışmaları bittikten sonra yapmak üzere durdurduk ve bu sırada da 20 bin ton asfalt ürettik. 2011 yılında doğalgaz çalışmalarının tamamlandığı yerlere 35 bin on asfalt serdik. 2012 yılında doğalgaz çalışmaları kentin büyük bir kısmında bittiği için toplam 54 bin ton asfalt serdik, 2013 yılında planladığımız 70 bin ton asfaltı halkımızın hizmetine sunacağız. Bizden önceki arkadaşlarımız 1986 model farklı bir belediyenin ikinci bir plentini Safranbolu’ya getirmiş, hizmet etmek için kurulmuş. Bu plent RT9 dediğimiz KARDEMİR’de ortaya çıkan katranı işleyerek ortaya çıkarır. Katran asfalt maddesi değildir, bugün birileri yakın belediyeler hala katranla asfalt üreterek halka hizmet etmeye devam ediyor. Katran çevreye zararlı bir maddedir, katranla yapılan asfalttan insanlar kanser olur. Bugün birileri çıkıp hala diyor ki, ‘Karabük’ün her yerini asfaltla donatıyorum.’ Katranla donatıyorsun haberin yok. Katran zararlı bir maddedir, bununla yapılan asfalt en fazla 3 sene kalır, 3 seneden sonra orada bulamazsın onu. Yazın Mayıs sıcaklarında bile adeta süngerin üzerinde yürüyormuşsunuz gibi bir his verir. Çünkü yumuşak, bir sonraki yağmurda o asfalt dediğimiz katran akar yer altı sularına karışır, yer altındaki sularda farklı şekilde yer üstüne çıkarak bizde onları içeriz. O nedenle sen içme sularını katranla zehirliyorsun demektir. O su ile köylü amcam bahçesini sular, katranlı suyla yetişen meyvelerin içerisine katran girer dolayısıyla katran iyi bir madde değil, asfalt maddesi olarak hiç iyi bir madde değildir. Katranla çalışan bu plenti modern bir plent ile değiştirdik. Bu plentimiz doğal gazla çalışır, çevreye sıfır zehir üretir. Bizim kullandığımız asfalt dünyanın her yerinde kullanılır ve makuldür. Bu asfaltlar 15 sene garantilidir.” dedi.

katran-asfaltRAFET VERGİLİ NE DİYECEK..?

Necdet Aksoy’un Karabük Belediyesi ile ilgili bulunduğu bu şok iddia hakkında, Başkan Rafet Vergili’nin ise nasıl bir cevap vereceği kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.