YOĞUN KAR YAĞIŞI KARABÜK İL GENELİNDE ETKİLİ OLDU

 

kara-teslim-oldu

Karabük il genelinde dün gece saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı il merkezini ve tüm ilçeleri etkisi altına aldı.

Karabük Merkezde kar yağışı nedeniyle çok sayıda mahalle aralarındaki yollarda trafik kapanma noktasına geldi. Belediye’nin tuzlama çalışmaları ana arterlerde aralıksız devam ederken, trafik güçlükle işlemekte. Çok sayıda halk otobüsleri seferlerini aksatırken, toplu taşıma araçları ise seferlerini güçlükle yapmakta. Merkez de kar kalınlığı 20 cm’ye ulaştı.

Safranbolu ilçesinde ise merkeze nazaran kar etkisini daha fazla göstermiş durumda. Safranbolu’da aynı durumda. Çok sayıda mahalle aralarındaki yollar trafiğe kapanırken, ana arterler de trafiği açık tutabilmek için tuzlama ve kar kürüme çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.20130109AW000835_02

Eflani, Eskipazar, Yenice ve Ovacık ilçelerinde ise kar yağışı hayatı adeta durdurma noktasına getirdi. Köy yollarının tamamına yakını yoğun kar yağışı nedeniyle kapanırken, açma çalışmaları güçlükle sürdürülüyor.

Meteoroloji kar yağışının etkisini önümüzdeki iki gün daha sürdüreceğini ve hafta sonuna doğru etkisini kaybedeceğini belirtti.

Trafik ekiplerinin kar lastiği olmayan araçları kesinlikle trafiğe çıkarmazken, zincir, takoz ve çekme halatı gibi yardımcı malzemelerin tüm araçlarda hazır bulundurulması istendi.

Karabük Valiliği ise başta okullar olmak üzere, yarın hangi kurumların tatil olup olmayacağını önümüzdeki saatlerde açıklayacak.

Editör: Haber Merkezi