KARABÜK BELEDİYESİ ESKİ İMAR PLANINA DÖNÜŞ YAPARKEN, MAHKEME TARAFINDAN İPTAL EDİLEN KENT İMAR REVİZYON PLANININ YERİNE YENİ REVİZYON PLAN ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI


 

eski-imar-plani

 

Plan, Bütçe Komisyonu ve İmar Komisyonu Raporu ile gündem harici konuların görüşüldüğü Karabük Belediye Meclisinin Ekim ayı toplantısında bazı maddeler incelenmek üzere komisyonlara havale edilirken, Eylül Ayı toplantısı ile ilgili komisyonlara havale edilen konular görüşülerek karara bağlandı.

Karabük kent imar revizyon planı Karabük Belediye Meclisince daha önce onaylanmış, fakat Karabük Mimarlar odasının girişimi ile Ankara Mimarlar odasının iptali için Bölge idare mahkemesine başvurması sonucu, kent imar revizyon planı iptal edilmişti.

Belediye meclisinin Ekim ayı toplantısında yapılan görüşmelerde iptal edilen kent imar revizyon planının yerine eski kent imar planına dönüş yapıldı.

Kent imar revizyon planının mahkeme tarafından iptal kararı ile eski imar planına dönüş yapılırken, yapılacak olan binaların kaç katlı olacağı daha önceki imar planına göre yapılacağı belirtildi.

Karabük Belediyesi İmar Komisyonu, yeni kent imar revizyon planı için çalışmalara başladı. Yeni düzenlenecek olan imar planında, kent revizyonu için ilgili sivil toplum kuruluşları ile Mimarlar Odası ve İnşaat Mühendisleri odası gibi kurumların görüşleri alınacak.


abdurrahman-mese-1ABDURRAHMAN MEŞE BELEDİYE MECLİS ÜYELİĞİ GÖREVİNE BAŞLADI


Öte yandan, daha önce devlet memuriyetine dönüş yapması nedeniyle Karabük Belediye Meclis Üyeliği görevinden istifa eden MHP'li belediye meclis üyesi Dr. Faruk Öztürk'ün yerine gelen Abdurrahman Meşe, Ekim ayı meclis toplantısına katıldı.

MHP'li Belediye Meclis Üyesi Abdurrahman Meşe'yi Belediye Başkanı Rafet Vergili ve Belediye Meclis üyeleri, kutlarken, hayırlı olsun dileklerinde bulundular.

İlk defa Belediye Meclis Üyeliği görevi yapacak olan Abdurrahman Meşe, Belediye Meclis üyeliği görevi ile ilgili "Kentimize yapılacak olan hayırlı hizmetlerde şahsımın da bulunmasından mutluluk duyuyorum. İnşallah hayırlı ve güzel hizmetlere imza atmak hepimize nasip olur" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi