Karabük il Müftüsü Halil Bektaş Mevlit Kandili mesajı yayımladı.


 

11 Aralık Pazar gününü Pazartesine bağlayan gece Hz. Peygamberin doğum gecesi olan Mevlit Kandilidir. Sevgili Peygamberimiz kameri takvime göre Rebiulevvel ayının 12. gecesine tekabül eden yine böyle bir Pazartesi gecesi Mekke’de dünyamızı şereflendirmiştir.

Asırlardan beri bu gece İslam dünyasında çeşitli şekillerde kutlanmaktadır. Hatta bu geceye mahsus naatlar ve mevlitler yazılmış ve okunmuştur. Bunların en bilinenlerinden biri Süleyman Çelebinin yazdığı ve asırlardır okunan Mevlid-i Nebidir.

Hz. Peygamber bütün âlemlere rahmet olarak gönderilmiştir. O rahmet peygamberidir. Onun örnek hayatı bütün insanlığın ihtiyacı olan güzellikleri içermektedir.

Yakın coğrafyamızda ve dünyanın çeşitli yerlerinde açlık ve susuzluktan dolayı ölümü bekleyen yüz binlerce insanın bulunduğu, milyonlarca kişin mülteci olarak hayatını sürdürmeye çalıştığı, insanların manevi alanda kaybettikleri huzur ve mutluluğu maddi şeylerde ve diğer kötü alışkanlıklarda aradığı günümüzde; O’nun insanlığa sunduğu barış, hoşgörü, kardeşlik, merhamet ve yardımlaşma duygularına ve sorumluluk bilincine her zamankinden daha fazla ihtiyacın olduğu çok açıktır. Savaşların, terör olaylarının, huzursuzlukların yaşandığı bu ortamda, İslam alemi olarak derin bir muhasebe yapıp sorumluluklarımızı gözden geçirmemiz için Mevlit Kandilini bir fırsat olarak değerlendirmeliyiz.

Bu geceyi; sorumluluklarımızı gözden geçirerek, Kuran okuyarak, tövbe ve dua ederek, namaz kılarak, Peygamberimize salat-u selam getirterek ve muhtaçlara yardımda bulunarak değerlendirebiliriz.

Kandil münasebetiyle Karabük Merkez Ulu Camii, Köprübaşı Camii ve 5000 Evler Merkez Camii, 100. YIL Pazaryeri Camiinde Kuran ve Mevlit programları gerçekleştirilecektir. Ayrıca Mahalle camilerimizde de kandil gecesi özel programları yapılacaktır.

11Aralık Pazar günü ihya edeceğimiz Mevlit kandilinin, sevgili peygamberimizin yüce ahlakının daha iyi anlaşılmasına, kardeşlik duygularının pekişmesine, iç ve dış dünyamızda güzelliklere vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz eder, ülkemizin, gönül coğrafyamızın ve bütün İslam âleminin kandilini tebrik ederim.

Editör: Haber Merkezi