10. TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları’na katılarak Elektromobil kategorisinde ‘En İyi Tasarım Ödülü’ sahibi olan Karabük Üniversitesi’nin (KBÜ) aracı Nar Karabük’te Hürriyet Caddesi’nde halk ile buluştu.


 

3.-(13)Nar aracının sergilendiği Hürriyet Caddesi’nde basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, “16-17 Ağustos tarihlerinde Kocaeli Yarış Pisti’nde yapılan 10. TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışlarından Üniversitemiz araçları dereceyle döndü. Bunlardan bir tanesi elektrikle çalışan “Nar” isimli aracımız. “Nar” 4. olurken aynı zamanda En İyi Tasarım Ödülü’nü aldı. Aracımızın pil ve motoru hariç olmak üzere, diğer bütün parçaları Üniversitemiz Öğretim üyeleri ve öğrenciler tarafından yapıldı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık beyefendi de bu araca binerek yarışların sonunda ödül töreninin yapıldığı alana gitti. Bu da Karabük Üniversitesi’nin uygulamadan gelen bir gücü olduğunu gösteriyor. Bu birikimimizi gelecek yıllarda el birliği ile daha ileriye taşıyarak Karabük şehrinin ve Karabük Üniversitesi’nin tanıtımını gerçekleştireceğiz. Karabük Üniversitesi’nden mezun olan öğrencilerimiz otomobil sektöründe kaçırmış olduğumuz trendi inşallah bu gençlerle yakalayarak ülkemizin refahına ve rekabet gücüne katkı sağlamış olacaklardır. Sizlerin aracılığı ile bu aracın yapımında emeği geçen Öğretim Üyelerime ve öğrencilerime şükranlarımı arz ediyor, gözlerinden öpüyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Gencinden yaşlısına kadar tüm yöre halkının dikkatli bakışlarını üzerine çekerek, Helal Olsun Karabük Üniversitesi öğrencilerine dedirten göz bebeği “Nar” daha sonra gösteri turu atarak halkı selamladı.

Editör: Haber Merkezi