KARABÜK’ÜN YEREL GAZETECİLİK TARİHİNDE BİR İLKİ KARABÜK HABER GAZETESİ GERÇEKLEŞTİRDİ


 

KARABÜK HABER GAZETESİ ARTIK İL GENELİNDE 110 BAYİİ ve 85 AYRI SATIŞ NOKTASINDA RENKLİ SATIŞA SUNULDU


 

karabuk-haber-gazetesi

 

1999 Yılında yayın hayatına başlayan ve Güven Ofset Matbaacılık bünyesinde yayın yapan Karabük Haber Gazetesi, Karabük yerel gazetecilik sektöründe bir ilki gerçekleştirdi.

14 yıldır tipo, ardından siyah beyaz ofset baskı ile okuyucularına abonelik yöntemi ile günlük ulaşan Karabük Haber Gazetesi, artık web ofset baskı tekniği ile renkli ve tüm gazete bayileri ile seçkin satış noktalarında tüm Karabük İl genelinde okuyucuları ile buluşmaya başladı.

Karabük Haber Gazetesi Yayın Sahibi Şafak Zeki Akça yaptıkları atılım ile ilgili şu açıklamalarda bulundu;

“Teknolojiye ayak uydurmak kaçınılmaz bir haldir. Yerel yayıncılığın gelişmesi ve daha geniş okuyucu kitlelerine ulaşması için elimizden geleni yapıyoruz. Karabük Merkezde yayın yapan yerel gazete yayıncılığı artık belirli bir çanak içine sıkışmışlıktan kurtulması lazım. Abonelik yöntemi ile çok dar okuyucu kitleleri yerine daha geniş halk kitlelerine açılmamız kaçınılmaz olmuştur. 10-15 Yıl önce tipo baskıdan, siyah-beyaz ofset baskıya geçtik. Fakat teknoloji artık çok ilerledi ve renkli web ofset baskı teknolojisi başladı, biz de bu ilerlemeye ayak uydurmaya çalışıyoruz.”

Karabük Haber Gazetesi Genel Yayın Müdürü ve Yayın Sahibi Temsilcisi İsmail Akça ise “Karabük’te yarım asrı geçen yerel gazetecilik tarihinde zaman zaman bayi veya bazı noktalarda satış girişimi ile okuyuculara ulaşılmaya çalışıldı ama süreklilik arz etmedi. Gazete dağıtım şirketi Turkuaz gurubu ile anlaştık ve Karabük ile tüm ilçelerinde olmak üzere 110 Gazete bayiinde yerimizi aldık. Ayrıca ilk etapta Karabük ve Safranbolu’da olmak üzere 85 seçkin satış noktasına da gazete stantlarımızı yerleştirdik. Günlük ilk etapta 3 Bin baskı yapıyor ve satışa sunuyoruz. Geniş kitlelere ulaşmak içinde gazete fiyatımızı 50 Krş. olarak belirledik” diye konuştu.

Karabük’te günlük yayın hayatını sürdüren Karabük Haber gazetesi dışında beş tane daha günlük yayın yapan yerel gazete var. Bu gazeteler de günlük 150-300 arasında baskı yaparak, abonelik yöntemi ile okuyucularına ulaşıyor.

Editör: Haber Merkezi