25 NİSAN'DA BAŞLAYAN VE İLKİ YAPILAN ANKARA'DA KARABÜK GÜNLERİ 5. GÜNÜNDE SONA ERDİ.

KARABÜK GÜNLERİ'NİN İLİMİZİN TANITIM NOKTASINDA BAŞARILI OLDUĞU BELİRTİLDİ


 


ankarada-karabuk-gunleri-bitti
Karabük Günlerini 1. gün olduğu gibi 2., 3. ve 4 günlerde de çok sayıda Bakan, Müsteşar, Milletvekilleri, Ankaralı ve Ankara'da yaşayan Karabüklüler ziyaret etti.

Ankaralıların ve Ankara'da yaşayan Karabüklülerin yoğun ilgisinden duydukları memnuniyeti dile getiren Vali İzzettin Küçük “Karabük Günlerinin 2. günündeyiz. Fuarımıza Ankaralılar tarafından büyük bir ilgi var. Biz burada Karabük'ü ve Karabük’ümüzün kültürel, sanatsal ve tarihsel değerlerini anlatmaya çalışıyoruz. İnşallah böyle bir fuarı önümüzdeki yıl İstanbul Feshane'de açmayı planlıyoruz. Karabük Cumhuriyetin ilk yıllarında kurulan Demir Çelik Fabrikaları ile ünlenmiş Türkiye’nin ilk ağır sanayi şehri olarak bilinmekte. Günümüzde Karabük Demir Çelik Fabrikalarının yanı sıra Kardemir Karabüksporumuzla birlikte Safranbolu, Yenice, Eskipazar, Ovacık ve Eflani gibi tarihi, kültürü, doğası ve tüm güzelliklerini başkent Ankara'da yaşayan tüm Karabüklü ve Karabük sevdalılarına gösterme fırsatı bulduk. Bu fuarı önümüzdeki yıllarda da geleneksel hale getirmek istiyoruz” dedi.

Etkinliklerin 2. gününde konser veren “O Ses Türkiye” yarışması finalistleri Erkam Aydar ve Mustafa Bozkurt izleyicilere keyifli dakikalar yaşattı. Özellikle gençler tarafından büyük ilgi gören ikiliye şiirleriyle Bedirhan Gökçe eşlik etti.

3.gün fuar alanını ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay “Ankara’da Karabük rüzgarı esiyor,burada büyük kalabalık ve yoğunluk var,çok etkileyici. Güzel bir tanıtım var, yakından tanımak için geldik. Emeği geçenleri kutluyorum. Karabük’ü Ankara’ya taşımak ve tanıtmak çok önemli' dedi.

Fuarın 3. gününde Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu ziyaretçilere doğal yaşam ve beslenme ile bitkisel tedaviler hakkında bilgiler verdi. Katılımcıların sorularını da cevaplayan Saraçoğlu'nun Çay TV'den canlı olarak da yayınlanan programına ilgi yoğundu.

Etkinlik alanında her saat devam eden canlı spor ve sanat performanslarının yanında Karabük Halk Eğitimi Merkezi Türk Halk Müziği korosu tarafından izleyicilere Karabük ve yöresine ait türkülerden oluşan muhteşem bir konser verildi. Yoğun ilgi gören konser izleyicilerden büyük beğeni aldı. Ardından Karabük'ün yetiştirdiği birbirinden değerli sanatçılardan oluşan Grup Gece Modu ziyaretçilerle buluştu. Solistliğini Ahmet Ünver'in yaptığı Grup Gece Modu türkülerden ve güncel parçalardan oluşan repertuarı ile izleyicilere keyifli anlar yaşattı.

Konser programlarının ardından Elazığspor-Karabükspor süper lig mücadelesi alandaki dev ekrandan canlı olarak yayınlandı. Başta Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin ve Vali İzzettin Küçük olmak üzere katılımcılar büyük bir heyecanla maçı izlediler.

Etkinliklerin 4. günü okçuluk müsabakaları ile açıldı. Ankara'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları ve Pazar günü olmasının da etkisiyle öğlen saatlerinden itibaren yoğun bir kalabalık fuar alanını ziyaret etmeye başladı.

Ankara'da Karabük Günleri 5. gününe girmesiyle birlikte sona erdi.

Editör: Haber Merkezi