- KARABÜK’TEKİ ULUDERE AÇIKLAMASINA TÜRK BAYRAKLI TEPKİ

- ALPEREN OCAKLARI VE KBÜ ÖĞRENCİLERİNDEN “KAMPÜSTE PKK İSTEMİYORUZ” EYLEMİ

 

karabuk-geriliyor

Karabük’te, dün Uludere olayını kınayan üniversite öğrencilerine karşı bugün Alperen Ocakları ve Karabük Üniversitesi öğrencileri Türk Bayrakları ile tepki gösterisi yaparak, “Kampüste PKK istemiyoruz” sloganları attı.

Dün Karabük merkeze bağlı 100. Yıl Mahallesi’nde toplanan bir gurup üniversite öğrencisi, Şırnak’ın Uludere ilçesi Ortasu köyünde meydana gelen olayda hayatını kaybeden 34 vatandaşı anmak için basın açıklaması yapmak isterken, esnaf ve gençler basın açıklamasına tepki göstererek, gurubu şişe ve taş yağmuruna tutmuştu.

Bugün aynı yerde toplanan Karabük Alperen Ocakları ile Karabük Üniversitesi öğrencileri ile Karabükspor taraftarları ve esnaf ellerinde Türk bayrakları ile yaşananlara tepki göstererek, “Kampüste PKK istemiyoruz” diye slogan attı.

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı tepki eyleminde basın açıklaması yapan Karabük Alperen Ocakları Başkanı İl Başkanı Dursun Kıraç, Türkiye Cumhuriyeti toprakları içersinde kirli emelleri olan, bazı grupların hak savunmak adına ellerinde birkaç saçma sapan renkli pankartlarla değer ve yargılarımıza pervasızca saldırarak provakatif eylemleriyle adeta sinir uçlarımıza basmalarıdır” dedi. Kıraç, bu ülke topraklarında yaşayan her milletin her ırkın inancına ve kültürüne saygıları olduğunu belirterek şunları söyledi:

20121229AW000501_04“Devletimizin bölünmez bütünlüğü kırmızı beyaz, ay ve hilal Türkiye Cumhuriyeti’nin bayrağı asla değişmeyecek sembolümüzdür. Aksini hayal edenler bilsinler ki, onlara hayallerini dar ederiz. Bugün Türkiye’nin her yerinde ve burada Karabük Üniversitesi’nde okumak isteyen herkes benim sahip olduğum hakların tamamına sahiptir. Niyetleri farklı olanlar bilsinler ki, biz 6 asır dünyaya hükmetmiş, dağdaki kurdu evcilleştirmiş, bir ecdadın torunu olarak çakal eğitmesini iyi biliriz. Bu çakalların sırtlarını sıvazlayanlar bilsinler ki, Türk esir olmaz, devletsiz olmaz, bayraksız olmaz, ezansız olmaz ve hürriyetsiz olmaz”

Karabük Emniyet Müdürlüğü bölgede yoğun güvenlik alırken, toplanan grup tekbir sesleri ile ‘kampüste PKK istemiyoruz’ sloganları attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı. Diğer yandan Yüzüncü yıl mahallesindeki oturan vatandaşlar ise evlerin camlarını ve balkonlarını Türk bayrakları ile donattı.

Editör: Haber Merkezi