Karabük S.S.-2 Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi'nin yıllık mali genel kurul toplantısı yapıldı.

 

20130218AW000498_02Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'nda yapılan yıllık genel kurul toplantısına, Zonguldak S.S Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Bölge Birlik Başkanı Mehmet Azman ile çevre il ve ilçelerden gelen Kooperatif Başkanları ile kooperatif üyeleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan toplantıda konuşan S.S.-2 Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Nurettin Tümen, özverili bir çalışma içersinde olduklarını ve bu yıl içinde ortaklara 2 milyon 470 bin TL, kurulduklarını günden bugüne kadar da toplam 4 milyon 370 bin TL kullandırdıklarını söyledi.

Tümen, iki yıl önce kurulan kooperatiflerinin yönetimi olarak her soruna iyi niyetle yaklaşmayı ve ileriye iyimser bakmayı kendilerine şart edinen bir düşünceye sahip olduklarını belirterek, "2012 yılında hem finansman sıkıntısı ve hemde faiz miktarlarının yükselebileceği yönündeki olumsuz duyumlarımı sizlerle paylaşmıştım. Tüm bankaların müşterilerine sms ile dahi kredi verme devam ederken Haziran ayına kadar çoğu kooperatiflerimiz finansman sıkıntısı çekti. Kooperatif kanalı ile kullandırılan kredi faiz oranları yükseldi. Bunun yanında Bankanın istihbarat ücreti için yıllık yüzde 1 komisyon alınması her yıl yüzde 1 ilave edilmesi ile bölge ve merkez birliğine yüzde 25’lik artışın olması kooperatiflerimizi olumsuz etkilemiştir. Bankanın aldığı faiz oranlarında indirimler yapılması ve kooperatiflerin korunması için bölge ve merkez birliğine kesilen oranların kaldırılması veya kooperatiflere de yansıtılması gibi sorunlar üzerinde çalışılmalıdır” dedi.

Konuşmaların ardından kooperatifin 2012 yılı mali bütçesi ile 2013 yılı tahmini bütçeleri okunarak oy birliği ile kabul edildi.