Karabük İl Emniyet Müdürü Oktay Keskin, 2013-2014 Eğitim öğretim yılına her sene olduğu gibi bu yılda hazır olduklarını ve gerekli önlemleri aldıklarını söyledi


 

20120914AW000773_103Tedbirlere geçen seneki gibi aynı sistemle devam edeceklerini anlatan Keskin, “Ek tedbir olarak özel bir şey planlamadık ama geçen seneki tedbirlerimizi yine planladık. Hem yaya devriye, hem trafik devriyesi, hem resmi ekip olarak okullar civarında tedbirlerimiz devam edecek. Ayrıca servis araçlarıyla ilgili ve trafikle ilgili de ek tedbirler koyduk bunları devam ettiriyoruz. Aslında biz bu haftadan başladık ana sınıflarımız başladığı için ana sınıflarımıza ek tedbir planlamıştık, onları da başlattık, şu anda takip ediyoruz. İnşallah bu sene kazasız, belasız, problemsiz bir eğitim yılı geçireceğiz. Bütün Öğretmen ve Öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

Her okula bir polis uygulaması ile ilgili ise Keskin, “Bu işin uygulaması çok kolay olmuyor irtibat görevlilerimiz devam edecek ama her okulda da birer tane polis bulunmayacak tabi. Öyle bir sisteme geçmemizin çok mümkünü yok. Ama irtibat görevlileri devam edecek. Özellikle Asayiş Şubemizin irtibatlı çok iyi bir şekilde üst seviyede tutulacak. En ufak bir problemde müdahil olabileceğiz” dedi.

Keskin, yeni öğretim yılında özelikle kayıt yaptırmaya gelen üniversite öğrencilerine ve ailelerine bilgilendirme yaptıklarını da belirterek şunları söyledi:

“Üniversite kayıt döneminde hem terminalde, hem de üniversitede üç ayrı noktada bilgilendirme işlemini yaptık ve çok da güzel sonuçlar aldık. Aileler ve çocuklar çok memnun kaldılar. Bir sonraki aşama üniversitemiz açıldığından itibaren beklentilerimiz var, bununla ilgili de toplantı yaptık öğrencilerimizin güvenliğiyle ilgili. Planlamalarımızı yaptık artık bekliyoruz. İnşallah problemsiz bir üniversite eğitimini de götüreceğiz diye düşünüyoruz.”

İl Emniyet Müdürü Oktay Keskin, Personel yönünde sıkıntılarının olup olmadığı şeklinde sorulan soruya ise, “Personelimiz aşağı yukarı aynı seviyede kaldı. Ama tabi biraz daha sokağa insan çıkartmaya çalışıyoruz. Şubelerimizde biraz oynamalar yaptık, daha çok sokağa ehemmiyet verdik bu amaçla ilgili olarak da ayarlamalarımızı yaptık. Dediğimiz gibi Karabük huzur kenti o nedenle diğer taraflarda problemimiz olmayınca Üniversite, okullara ve maçlara biraz daha duyarlı davranabiliyoruz o yüzden inşallah geçen seneki gibi problemsiz olarak seneyi bitirmeyi düşünüyoruz” diye cevap verdi.

Editör: Haber Merkezi