İSTANBUL’DA FAALİYET GÖSTEREN VE KARABÜKLÜ BİRÇOK FİRMA İLE TÜCCARDAN DEMİR ALAN İRON DEMİR’İN SAHİPLERİ 250 MİLYON TL BORÇLA KAYBOLDU


 

yolbulanda-dolandirildi

Hürriyetin bu günkü haberine göre Kartal-Kadıköy metrosu başta olmak üzere bir çok mega projeler için üretim yapan İron Demir sahiplerinin 250 Milyon TL borç ile kayboldukları belirtildi.

Haberde, İron Demir’in yurtdışına oldukları belirtilen sahipleri olan Yıldırım kardeşlerin 250 Milyon TL borçla ortadan kayboldukları ve çeklerin karşılıksız çıktığına yer verildi.

İron Demir’den alacaklı olarak açıklanan firmaların başında Yolbulan Demir yer alırken, Karabük’te daha dört-beş ayrı demir üreticisi ile demir tüccarının da alacaklıların arasında olduğu Karabük Demir Çelik piyasasında konuşuluyor.

Yolbulanların 15 Milyon TL’nin üzerinde alacağı olduğu söylenirken, diğer Karabüklü firmalarında 15 Milyon TL’ye yakın alacaklı olduğu iddia ediliyor.

Karabük Demir Çelik sektörüne toplamda 30 Milyon TL gibi bir darbe vuran bu dolandırıcılık olayının ardından ticari iflasını açıklayanların bile olabileceği belirtiliyor.