CHP KARABÜK İL TEŞKİLATINDA OLAĞAN ÜSTÜ KONGREYE GİDİLMESİ İÇİN ARTIK SONA GELİNDİ.


İL BAŞKANI ZEKİ KARADAYI’NIN DİRENMESİNE RAĞMEN YENİ İSTİFALAR YOLDA.


 

chp-zeki-inad

Cumhuriyet Halk Partisi Karabük İl Teşkilatında sular bir türlü durulmak bilmiyor. Bayram Karadağ’ın istifasının ardından ilde yaşanan çalkantılar her geçen gün çoğaldı.

Yönetimin kendi arasından belirlediği yeni il başkanı Zeki Karadayı’nın ise siyaset özürlü çıkması yıpranma sürecini daha da hızlandırdı.

21 Asil, 21 Yedek üyeden oluşan CHP Karabük İl Teşkilatı geçtiğimiz aylarda yaşanan istifa furyasında en büyük darbeyi aldı. Asil üyelerden 8’inin, yedek üyelerden ise 13’ünün istifa etmesiyle, yedeklerde dâhil 42 kişilik yönetim 21 kişiye düştü. Yedeklerde kimse kalmadığından istifa eden asil üyelerin yerine de şimdi kimse getirilemiyor. Parti tüzüğüne göre yönetim sayısı üçte ikinin altına, yani 13’e düşünce yönetim hükmünü kaybediyor ve kongreye gitme zorunluluğu doğuyor.

Yeni İl Başkanı Zeki Karadayı’nın basiretsiz ve siyasi beceriksiz birisi olduğu ortaya çıkması ve önümüzdeki yerel seçimler sürecini yürütemeyeceği fikri çoğunluk kazanması yeni istifaları gündeme getirdi.

Tüm bu rahatsızlıklara rağmen ve parti tabanının seçimlere daha güçlü bir teşkilatla girme isteklerini görmek istemeyen İl Başkanı Zeki Karadayı’nın ısrarla kongre kararı almak istememesi yönetimi son aşamaya getirdi.

Parti yönetiminde bir tek il başkanı haricinde herkesin gördüğü bu rahatsızlıklardan dolayı yeni istifaların da gerçekleştiği ve istifa eden sayısının şu ana kadar 6’yı bulduğunu belirten partiye yakın kaynaklar, istifaların yönetim düşünceye kadar devam edeceğini ifade ediyorlar. Birkaç gün içinde istifaların Parti’ye ve Genel Merkeze de sunulacağı da edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

 

KARABÜK NET HABER’İN ANALİZİ
CHP Karabük İl Başkanlığına has bel kader gelen Zeki Karadayı’nın, örgüt içindeki rahatsızlığın boyutlarını ısrarla görmemek istemesi ve adeta deve kuşu gibi kafasını gömerek sorunları yok saymaya çalışması, gereken sonuca gidilmesine engel olamadı.

Karadayı’nın tam bir siyaset özürlüsü olduğu ortaya çıkması ile ana muhalefet partisi Karabük’te alay konusu haline gelmeye başladı.

Neyse ki yönetim içinde sağduyuya sahip ve partisini düşünen kişilerin olması ile CHP’yi Karabük’te daha aşağı durumlara düşürmeyecektir.

Öte yandan hayatında gördü göreceği bu olan atama il başkanı Zeki Karadayı ise sırf protokollerde ön sıralarda oturmak için ve kendi egolarını tatmin için bu koltuğa sarılması, kendisini adeta CHP haini durumuna düşürmeye başladı.

Tarihinin en zayıf il teşkilatı ile ısrarla devam etmek isteyen Zeki Karadayı bu ısrarında devam ederse, CHP Karabük tarihine kara lekeler ile yazılacağı kaçınılmaz bir gerçek.

Karadayı ısrarından vaz geçerek, yerel seçimlere az bir süre kala il teşkilatını kongreye getirirse, partinin önünü açar.

Sayın CHP İl Başkanı Zeki Karadayı; Sen gerçekten partinin menfaatini düşünüyorsan, kolu bacağı kesik olan bu teşkilatın bir an önce yenilenmesi için kongre kararı alırsın.

Yok, kendi menfaatlerini düşünüyorsan o koltuğa sarılırsın ve istifalar ile devrilip gidersin. O zaman da zaten olmayan siyasi itibarını tamamen ortadan kaldırırsın. CHP’ye gönül verenler, partiye ihanet etmeye çalıştığından dolayı yarın adını hayırla anmazlar. Hatta yüzüne tüküren bile çıkar.

Tüm bunları düşün ve CHP Karabük Teşkilatını daha fazla geç olmadan önümüzdeki yerel seçimler öncesi güçlenmesi için kongreye getir.
Editör: Haber Merkezi