Karabük Belediyesi tarafından yapılan 5000 Evler 75. Yıl Mahallesi Park açılışı düzenlenen törenle hizmete açıldı.


 

21042015_5000evler61_1
Açılışa Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, MHP İl Başkanı Burhanettin Arslan, Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Dursun, MHP Safranbolu İlçe Başkanı Muharrem Asker, MHP Milletvekili adayları Durmuş Yalçın, Ayhan Akbaş, Mahalle Muhtarları ve vatandaşlar katıldılar.

Park açılış töreninde mahalle sakinleri adına bir konuşma yapan Mahalle Muhtarı Recep Çakıcı; “Belediye Başkanımız ile birlikte mahallemizin eksikliğini gidermek için birlik ve beraberlik içinde çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Bugünde çalışmalarımızın bir parçası olan çocuk parkamızın açılışını gerçekleştirmekteyiz. Parkımızın yapımında başta Belediye Başkanımız olmak üzere tüm emeği geçenlere sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi.

21042015_5000evler61_19Mahalle Muhtarının konuşmasının ardından açılış törenine katılanlara hitaben bir konuşma yapan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; “5000 Evler Mahallesinin problemini çok iyi biliyoruz. Bir ay içinde mahalle de asfalt sorunu kalmayacak. Attığımız asfalt çok kaliteli bir asfalt. Uydurma bir asfalt atılmayacak. Bir daha burada asfalt sorunu yaşamayacaksınız. 2009 yerel yönetim seçimleri sonrası göreve geldiğimiz zaman o kadar ekonomik durumu iyi olan bir belediye devre almadık ama bir gün de parasızlıktan ağlamadık. Göreve gelmiş olduğumuz gün elektriklerimiz kesildi. Belediye işçisinin, Belediye personelinin maaşı verilemeyecek durumda 11 ikramiyede alacağı vardı. İşçimizin göreve geldikten sonra yapmış olduğumuz planlamayla bugün itibariyle işçimizin bir lira dahi alacağı yoktur. Her türlü programını yapmış finans ayarlarını yapmış ve hizmetlerine 6 yıldır bu güne kadar devam etmiş, geçmiş olduğumuz yerel yönetim seçimlerinde de tekrardan da bu görevi bütün Karabüklüler bize tekrardan bu göreve verdi.

Bizim yaptığımız işleri, 500 bin ölçekli şehirde yapılan hizmetleri Karabük’te fazlasıyla yaptığımıza bütün Türkiye izlemekte ve görmekte. Öncelikle bir mezbahana yaptık. Mezbahanın yerine kentsel dönüşüm başladı. Evler tahliye edilmeden ilk defa evler verilip evlerin yıkıldığı bir kentsel dönüşüm oldu. Eski halin yerini Sosyal Sigortalar Kurumuna verdik. Battı çıktı yaptık, dolmuş durakları yaptık, 130 tane bina yıkıp meydan yaptık. Bizim meydan bir gecede 130 tane evi yıkılarak yapılan meydan olarak tarihe geçecektir. Kütüphanemizi yaptık, asansörlerle Kayabaşı Mahallemize çıktık, yürüyen merdivenlerle Yenişehir mahallemize çıktık, yatay asansörle Öğlebeli Mahallesine çıktık, tüm mezarlığa abdesthane ve mescit yaptık, bütün camilere sıcak su sistemi takıldı, 60’ın üstünde çocuk parkı yapıldı, 100 bin üzeri ağaç dikildi, 20’nin üzerinde Sosyal Yaşam Merkezi yapıldı, Karabük %95 doğalgaza kovuştu, su hattı %75 değişti, 650 bin ton asfalt atıldı. Bugünkü ekonomik değeri 100 trilyondur” dedi.

7 HAZİRAN KARABÜK İÇİN DÖNÜM NOKTASI OLACAK

Konuşmasının son bölümünde 7 Haziran tarihinde yapılacak olan seçimlerin Karabük için dönüm noktası olacağını belirten Başkan Vergili; “7 Haziranda seçimler olacak. Seçimlerle ilgili şimdiden vaatler başladı. Biz zamanında hastane konusunda şunları söyledik; 200 Evlerdeki hastane yıkılmasın, bunu Tıp Fakültesine verin, Tıp Fakültesinin hastanesi olsun dedik. Biz yeni yapılacak devlet hastanesini Öğlebeli bahçelerinde size 150 ile 200 dönüm arasında yer kamulaştıralım Belediye olarak orayı verelim, oraya yapın dedim. Yine umut tüccarlığı başladı, vaatler başladı. Dediler hastaneler böyle olacak, emekliler şöyle olacak, şunları yapacağız, bunları yapacağız ama bakın iyi değerlendirin bu seçim dönemi Karabük’ün artık bir dönüm noktası olacaktır.

Artık Karabük’ünde bir temsilcisinin Ankara’da sesimizi duyuracağımız bir seçim olacaktır. Eğer Ankara’da Karabük’ün sesini duyuramaz isek, aynı vaatlerle bizi kandıracaklar. 65 yaş üstü vatandaşlara otobüsler bedava idi, binen oldu mu? Biz davaları açtık, mahkemeden davaları kaybettik, Bölge Müdürlüğü gelecekti geldi mi, gelmedi. Kantar problemi çözülecekti, çözüldü mü çözülmedi. Hastaneler seçim zamanı hastanelerden büyük pankartlar asıldı. Bu hastaneler kapatılmayacak diye. Hastanelerimiz kapatıldı mı, kapatıldı. Bu hastanede 10 gün tedavi görmesi gereken bir hasta en fazla 2 gün yatırılabiliyor. Buda 850 yataktan 250 yatak sayısına düşmesindendir. Karabüklüler inşallah bunun cevabını 7 Haziran’da vereceklerdir. Biz sizlerden toplamış olduğumuz paraların en adil bir şekilde sizlere hizmet için elimizden geldiği kadar gayret sarfettik. Bir lirasını heba etmedik. Hiçbir zaman yapamayacağımız işleri sizlere söz vermedik. Elimizde kumanya paketleriyle gezmedik. Şu anda bizde 400’e yakın arkadaşımıza yardımda bulunuyoruz ama hiç kimse bunların partisini, siyasetini konuşamaz. 400 tane çocuğumuza burs veriyoruz. Bu güne kadar bunların hiç birisinin siyasi kimliği araştırılmamıştır.

Seçimler başladı, yine başlarlar kardeşlerimiz iş bekliyor, Karabük’te Ak Partili olmadıktan sonra iş başı yapamaz. Böyle bir zihniyet, böyle bir mantıkla ne kadar Karabük’ü taşıyabiliriz. Biz Belediyede bir gün dahi siyaset yapmadık. Mevcut kurum müdürü arkadaşlarımızla çalışıyoruz. İşe giren hiçbir arkadaşımızın siyasi kimliği bugüne kadar araştırılmadı. İş varsa, müracaatı varsa buna göre işe çağırıyoruz. Bugün Karabük Belediyesinde çalışan işçilerimiz, memurlarımız belki Türkiye’deki Belediyelere göre en yüksek performansta çalışan işçi ve memurlardır. Karabük Belediyesi rüşvet konuşulmayan Türkiye’deki tek belediyedir” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi