Karabük Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince vakumlu süpürge araçları ile yol kenarları süpürülüyor.


 

Yoğun kar yağışında vatandaşların güvenli ve sağlıklı ulaşım sağlayabilmeleri için 24 saat titizlikle çalışan Karabük Belediyesi, karların erimesiyle birlikte cadde ve sokaklarda oluşan toz ve çamur birikintilerini temizlemek için kapsamlı bir çalışma başlattı.

Kış ayları nedeniyle yol kenarlarında biriken çamur ve toz birikintileri vakumlu süpürge araçlarıyla temizleniyor. Çevre temizliğine büyük önem veren Karabük Belediyesi, yol süpürmede daha verimli sonuç alabilmek için son teknoloji vakumlu süpürge araçları ile çalışmalarına devam ediyor.

4,7 metreküp çöp toplama kapasitesi bulunan araç 14 bin metreküp emiş gücüyle yolardaki tozları anında temizliyor. İki fırçalı, ortadan emişli ve tek motorlu hidrostatik araçlar, yakıt yönünden de oldukça tasarruflu. Manevra kabiliyeti yüksek olan araçlar, dar alanlara kolaylıkla girebildiği için operatöre de rahat kullanım imkânı sunuyor.

Süpürge aracının giremediği yerler süpürgeci işçiler tarafından süpürülmekte olup, ana caddeler ve yollar her gün program dahilinde süpürülmekte.

Editör: Haber Merkezi