Belediye İş Sendikası Karabük Şube Başkanı İlhami Yılmaz, toplu sözleşme teklif tasarısında ücret maddeleriyle ilgili yenileme olduğunu söyledi.

Belediye İş Sendikası Karabük Şube Başkanı İlhami Yılmaz, Karabük, Kastamonu ve Sinop merkez ol20130112AW000149_01_1mak zere üç ilde yetkili olduklarını belirterek, Karabük Belediyesi’ne ücret maddelerinde değişikliklerle teklifi sunacaklarını söyledi.

Yılmaz, “Karabük, Kastamonu ve Sinop il merkezi olmak üzere üç vilayette örgütlüyüz, 26 belediyede örgütlü, tüm belediye çalışanlarımızı toplu sözleşmelerini yapmakla görevliyiz. Görevimiz 1986 yılından beri aktif olarak devam ediyor. Bundan sonra da en iyi şekilde işçilerimizin hakkını korumanın mücadelesini vereceğiz. Başkanımız görev geldikten bu yana yaptığı hizmetler ortada, bizlerde çalışanlarımıza, üyelerimize, ikramiyelerini, maaşlarını, diğer sosyal haklarını ödemelerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Yakın gündemimizde Karabük Belediyesi’nde gecikmiş olan yetkilerin önümüzdeki ayda gelmesi gerekiyordu, meclisten geçen yeni yasa gereği ülke barajlarının ve sendikaların toplu sözleşme barajlarının değişmesi nedeniyle kaynaklanan bir gecikme yaşandı. Karabük Belediyesi’nde halen devam eden toplu sözleşmemiz 71 maddeye iki ek madde olarak devam ediyor. Toplu sözleşme teklif tasarımızda ücret maddeler ile ilgili değişmeler yapacağız, yeni artışlarıyla teklifimizi başkanımıza sunacağız. Toplu İş Sözleşmesi devam eden ilçelerimiz var, Kastamonu’nun ilçeleri Abana, Küre, Pınarbaşı, yine başlayacak olan Devrekani de toplu sözleşmelerimiz devam edecek. Toplu sözleşmenin sonuçlanması karşılıklı müzakerelere bağlı, tek taraflı sözleşme çıkmaz ortaya” dedi.

Editör: Haber Merkezi