KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ:



 


“AMACIMIZ KARABÜK’ÜN ALTYAPI PROBLEMLERİNİ EN AZA İNDİRMEKTİR”


 

20141117AW245897_01Karabük Belediyesi kış ayı öncesi kent genelinde sıcak asfalt ve kaldırım çalışmaları ile su şebeke ve kanalizasyon hatları yenileme çalışmaları son hızıyla devam ediyor.

Mahallelerdeki bozuk olan yollar ve kaldırım çalışmaları havaların ısınmasıyla devam ederken, asfaltın daha sağlıklı olması açısından eski asfalt, trimer ile kazınıyor. İlk defa asfalt kazıma makinesi kullanılarak yapılan çalışmalar sonucunda artık yama kaldırmayan sokaklar da yeni asfalta kavuştu. Öte yandan Karabük’ü yenilemek için çalışmalarına aralıksız devam eden Karabük Belediyesi, halim deresinin kanalizasyon hatları ile Bayır Mahalle su şebeke yenileme çalışmalarına devam ediyor.

20141117AW245897_01Karabük’ün hızlı büyüyen bir il olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Rafet Vergili, “Bir kentin gelişme sürecinde altyapı çalışmalarının önemi büyüktür. Altyapının yetersiz kaldığı bir kentte sağlıklı bir kentleşmeden de söz etmek mümkün değildir. Bu gelişme ve büyümeyi de dikkate alarak Karabük Belediyesi olarak altyapı hizmetlerine öncelik veriyoruz. Amacımız Karabük’ün altyapı problemlerini en aza indirmektir. Patlaklar sebebiyle su kayıplarının yaşandığı ve artık gelişen mahallelerimizin yükünü kaldırmakta zorlanan içme suyu borularımızı, yeni sağlıklı ve dayanıklı, kanserojen madde içermeyen borularla değiştirdik. Birçok mahallemizde çalışmalarımızı bitirdik. Şimdi ise Bayır Mahallemizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ana su isale hattında olduğu gibi kanalizasyon hatlarında da eskiyen ve çürüyen boruları garantili borularla değiştirdik. Bu çalışmalar ile Karabük’ün kangren haline dönen altyapı sorunlarına köklü ve kalıcı çözüme kavuşturmayı hedefliyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi