KARABÜK BASINI KARDEMİR A.Ş. GENEL MÜDÜRÜNE 2 CÜMLELİK SORUYU SORAMADI...


 

KAMUDA DENETİM GÖREVİ YAPAN BASIN KARABÜK'TE NE İŞ YAPAR..?


 

 

karabuk-basini




                     ANALİZ HABER


 

Karabük Net Haber olarak bir habercilik olayına daha imza attık ve KARDEMİR A.Ş. Genel Müdürü Fadıl Demirel’in, eski bir işçisi ile yaptığı telefon görüşmesinin tapesini yayınladık.

Genel Müdür Demirel ile ilgili yayınladığımız telefon kaydında, Savcılık tarafından KARDEMİR A.Ş Yönetimi hakkında haksız rekabet iddiasıyla yapılan bir soruşturma sırasında tanık olarak ismi yazdırılan eski bir satış personeli ile arasında geçen konuşmayı haber yapmıştık.

KARDEMİR A.Ş’de uzun süre satış uzmanı olarak çalışan ve 2010 yılında ilişiği kesilen Ahmet T. isimli vatandaşa, KARDEMİR Yönetimi aleyhine tanıklık yapmaması için ikna edici konuşmalar yapan Genel Müdür Fadıl Demirel, Ahmet T.’nin kız kardeşini işe alma sözü veriyor. Ahmet T.’ye avukatlarının arayacağını ve gerekli şeyleri söyleyeceklerini ifade eden Fadıl Demirel ayrıca bu olayın hassas olduğunu ve kimseye söylememesi konusunda da uyarıyor.

Karabük Net Haber olarak telefon kaydı ile birlikte bu olayı yorumsuz bir şekilde haber yaparak, kamuoyu ile paylaştık. Aynı gün Karabük Basınına iftar veren KARDEMİR A.Ş Yönetiminin davetine hemen hemen tüm Karabük Basın kuruluşu temsilcileri katıldı.

İftarda KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mutullah Yolbulan, Başkan Yardımcısı Kamil Güleç, Genel Müdür Fadıl Demirel ve tüm Karabük Basın kuruluşlarının temsilcileri eksiksiz olarak katıldı.

BİR BASIN MENSUBU “BU TELEFON TAPESİ NEDİR?” DİYE SORAMADI…

İftar yemeğine katılan Karabük’ün Gazete, Yerel TV ve Haber Ajanslarının temsilcileri olarak bir tek gazeteci, KARDEMİR A.Ş Genel Müdürü Fadıl Demirel’e, Karabük Net Haber’in yayınladığı telefon tapesini soramadı veya sormadı.

Kamuoyu tarafından ilgi çeken, 24 saat içinde 6.500 kişinin okuduğu ve izlediği telefon tapesi ile ilgili bir basın mensubunun soru sormaması ayrı bir soru işareti taşıyor.

Kaldı ki kamu adına denetim görevi yapan, kamuyu ilgilendiren böyle konuları soruşturan, araştıran ve muhataplarına sorular sorarak, gerekirse eleştiri hakkını kullanması gereken basınının Karabük’te bu duyarsızlığı, Karabüklüleri tedirgin ediyor.

Karabük basını, Genel Müdür Fadıl Demirel’e “Bu neyin nesidir?” diye, neden sormadı?

Bu sorunun cevabını, güvenirliklerinin zedelenmemesi için kamuoyuna kendileri aktarmaları gerekiyor.

20130723AW000387_01

KARABÜK NET HABER’E KARDEMİR A.Ş’DEN AMBARGO

Karabük Net Haber olarak, gelişen hiçbir olayda ticari ve kazanç tedirginliği duymadan 3 yılı aşkındır habercilik görevi yapıyoruz.

Bu zamana kadar sergilediğimiz radikal haberciliğimizi okuyucularımız görmektedir. Kamu yararı taşıyan tüm olayları haberleştirerek, takipçilerimizle paylaştık ve paylaşmaya da devam edeceğiz.

Hiçbir şekilde boyunduruk altına girmeyen, ticari kaygılar gütmeyen Karabük Net Haber’e KARDEMİR A.Ş Yönetimi aklı sıra ambargo uyguluyor ve basın toplantıları başta olmak üzere, basınla ilgili faaliyetlerine davet etmiyor.

Bu ambargocu zihniyetten Karabük Net Haber olarak biz rahatsız değiliz. Asıl rahatsız olmaları gerekenler bu zihniyeti taşıyanlar olmalıdır. Sizler, ne kadar da görmek istemeseniz de, günde ortalama 7 Bin 500 kişinin ziyaret ettiği, haberlerimizi okuduğu, videolarımızı izlediği gerçeğini değiştiremezsiniz. Hiçbir ticari kaygı gözetmeyen, radikal ve doğru haberler yapan Karabük Net Haber’in ziyaret rakamları her geçen gün katlayarak artmaktadır. Bunun da bilinmesini isteriz.

Karabük Net Haber olarak, KARDEMİR A.Ş’nin dünkü iftarına katılma imkanı bulsaydık, Sayın Genel Müdür Fadıl Demirel’e yaptığı telefon konuşmasının tapesini mutlaka sorar ve kamuoyunu bilgilendirecek bir cevap almaya çalışırdık.

TAKDİR VE YORUM KAMUOYUNA AİT…

Karabük Basının soruşturmacı ve araştırmacı görevini yapmayarak, kamu yararına bu tür haberler karşısında üç maymunu oynaması ile ilgili tüm takdiri ve yorumu kamuoyuna bırakıyoruz.

Karabük Net Haber olarak yayın hayatımız sürdüğü müddetçe, habercilik adına, halka karşı olan sorumluluk içinde olacağımızın bilinmesini ister; Kamuoyunu ilgilendiren her olayı, her gelişmeyi doğru, eksiksiz, çarptırmadan ve en önemlisi başta ticari kaygılar taşımadan yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğimize de söz veririz.

Sorun bu prensipler doğrultusunda habercilik çalışmalarını sergileyenlerde midir, yoksa halkı yakından ilgilendiren bu ve bu tür birçok olaylara ticari kaygılar nedeniyle duyarsız kalarak, haber yapmamayı, kamuoyunu bilgilendirmemeyi tercih edenlerde midir?

Ayrıca kendini yazıları ile gazetecilik kimliği ile dürüst bir ombudsman gibi göstermeye çalışanlara da bir çift sözümüz olacak;

Sabır, sabır diyenleri dün akşam ki KARDEMİR’in yemeğinde gördük. Gazetecilik mesleğini kendi sosyal ve ticari çıkarları adına kullanmak, ne zamandır güvenilir bir gazetecilik olarak adlandırılır oldu? Kaldı ki sabretmenize de gerek yok. O sabrı ancak kendi çarpık ve gizli ilişkilerinizin ortaya çıkmaması için gösterdiğinizi de biliyoruz.

Yine takdiri kamuoyuna bırakıyoruz.

Editör: Haber Merkezi