Karabük Baro Başkanı Av. Rıdvan Erdoğan, ABD askerleri tarafından İncirlik Üssündeki camiye yapılan saldırıya sert tepki gösterdi.

ridvan-erdoganErdoğan, ABD askerleri tarafından Adana İncirlik Üssü 10.Tanker Üs Komutanlığındaki camiye yapılan saldırıyı nefretle kınadıklarını söyledi.

Kendi topraklarımızda, kendi kültür değerlerimize yönelen bu saldırının hafife alınamayacağını ifade eden Baro Başkanı Rıdvan Erdoğan, "ABD askerleri tarafından Adana İncirlik Üssü 10.Tanker Üs Komutanlığı camisine girilerek minberin kırılması ve kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’in parçalanarak yerlere atılması hadisesi ülke olarak bir dönüm noktasında olduğumuzu göstermektedir. Türk Milleti’nin milli ve manevi değerler sistemine yönelen bu alçakça saldırıyı şiddetle, nefretle kınıyoruz. Bu saldırı küçümsenecek, üstü örtülecek bir hadise değildir. Kendi topraklarımızda kendi kültür değerlerimize yapılan bu ağır saldırı hiçbir şekilde küçümsenemez, hafife alınamaz. ABD askerlerinin Afganistan ve Irak’ın işgali esnasında dini mekanlara ve Kutsal Kitabımıza karşı sergiledikleri küstahça - düşmanca hareketler Türkiye topraklarına da sıçramıştır. Türk Milleti bu alçaklığı hiçbir şekilde unutmayacak, bunun hesabı mutlaka sorulacaktır. ABD tarafından İslam Coğrafyasında gerçekleştirilen her saldırı, her taciz ve her tecavüz vakası milletimizin hafızasında kayda alınmaktadır. Bu yeni saldırı ile ABD Ordusunun İslam’a ve Türk’e olan düşmanlığı bir kez daha açığa çıkmıştır. Hükümet ve Siyaset Kurumu bu saldırıya karşı en ağır biçimde tepkisini koymalıdır. Olayın siyasi ve hukuki sonuçları ısrarla takip edilmeli, milletimizin tarihsel kimliğine yakışır tarzda hareket edilmelidir. Saldırı sonrası dindar görünümlü kimi çevrelerin olayı hafife almaları, görmezden gelmeleri de manidardır. Bu durum ülkemizdeki bazı oluşumların arka planlarının sorgulanması gereğine işaret etmektedir” dedi.

Editör: Haber Merkezi