Karabük Barosu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile Belediye önünde basın açıklaması yaparak, bayanlara karanfil dağıttı.


 

20150309AW347274_01Karabük Baro Başkanı Rıdvan Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü buruk bir şekilde kutladıklarını, yapılan istatistiklere göre kadın cinayetlerinin 10 kat arttığını, bunun da nedeninin bazı sorumlu durumundaki siyasi yöneticiler ile televizyon programlarında yorumları ile kadın erkek eşitliği hakkında yanlış söylemlerde bulunan sözde yorumcular olduğunu, bu tür yapılan yayın ve söylemlerle kadın cinayetlerinin psikolojik olarak alt yapısının hazırlandığını söyledi.

Kadının özgür olmadığı toplumda erkekte özgür değildir diyen Erdoğan, Türkiye’de kadın düşmanlarının sinsice taktikler izleyerek kadınları kullanarak yol aldıklarını, kadınlarında bunu fark etmeden ortak olduklarını belirtti.

Erdoğan konuşmasının ardından söz alan Karabük Barosu Kadın Hakları Kurulu Temsilcisi Av. Sibel Şirin, ise kadınların öncelikle demokratik bilince kavuşmaları gerektiğini, biat kültürünün etkilerinden kurtulmaları gerektiğini vurgulayarak, “ 150 yılı aşan Kadın Hakları mücadelesinde gelinen nokta maalesef içler acısıdır. Kadın erkek ilişkilerindeki sorunlar ve eşitsizlikler hem ülkemizde hem de dünya genelinde varlığını korumaktadır. Ülkemizde son dönemde kadınlar aleyhine hızla artan biçimde olumsuz gelişmeler yaşanmaktadır. Kadın cinayetleri ve kadınlara yönelik şiddet sıradanlaşırken, kadınımızı sosyal yaşamdan koparmaya yönelik adımlar da hızla atılmaktadır.Kadın cinayetleri ile kadınlara yönelen ruhsal ve fiziksel şiddet olaylarındaki olağanüstü artış karşısında ciddi hiçbir önlem alınmamaktadır.Tam aksine sorumluluk mevkiindeki pek çok kişi, kadın ile erkeğin eşit olamayacağını yüksek sesle TV ekranlarından dile getirerek kadınlar aleyhindeki gelişmelere çanak tutmaktadırlar. En son Tarsus’ta yaşanan olayda genç kızımız Özgecan’ın vahşice katledilmesi, sürekli aşağılanan ve ikinci sınıf olarak gösterilmek istenilen kadınımızın içler acısı durumunu bir kez daha gözler önüne sermiştir. Bilinmelidir ki; bu ve benzeri cinayetler kadını yalnızca “cinsel obje” olarak gören ilkel zihniyetin kışkırttığı katillerin işidir. Kadın ve erkeğin sosyal hayatta birlikte olamadığı gelişmemiş ilkel toplumlar bu tür cinayetler için zemin oluşturmaktadır” dedi.

Karabük Barosu’nun etkinliğine Cumhuriyet Halk Partisi de destek verdi.

Editör: Haber Merkezi