KARABÜK VALİSİ İZZETTİN KÜÇÜK “CUMHURİYET TARİHİNDE KARABÜK’ÜN ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİRECEĞİ EN KAPSAMLI VE EN BÜYÜK TANITIM ORGANİZASYONUDUR”


 

20130411AW000826_01

 

Karabük, 25-29 Nisan 2013 tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirecek olan “Ankara Günleri” tanıtım organizasyonuna kitlendi.

Büyük tanıtım organizasyonuna sayılı haftalar kala çalışmalar büyük bir titizlikle devam ediyor. Organizasyon çalışmalarını yakından takip ve koordine eden Vali İzzettin Küçük, makamında yaptığı bir basın toplantısı ile kamuoyuna gerçekleştirilecek olan etkinlikle ilgili ana hatlarıyla bilgiler verdi.

Gerçekleştirilecek olan programın Karabük’ün Cumhuriyet tarihinde Ankara’da gerçekleştireceği en büyük tanıtım organizasyonu olacağını belirten Vali İzzettin Küçük, bu büyük organizasyona herkesin destek vererek elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.

Ankara Günleri programını Karabük Valiliği ve Ankara Karabüklüler Vakfı’nın ortaklaşa organize ettiğini belirten Vali Küçük, “Bu program Karabük Valiliği ve Ankara Karabüklüler Vakfı’nın ortaklaşa gerçekleştirdiği bir organizasyondur. Bu organizasyon Cumhuriyet tarihinde Karabük’ün Ankara’da gerçekleştireceği en kapsamlı ve en büyük tanıtım organizasyonudur. Buradaki hedef kitle öncelikli olarak Ankara’daki ve Karabük’teki hemşerilerimizdir. Dün Milletvekilimiz Mehmet Ali Şahin’le bir görüşmemiz oldu. Kendisi Ankara’da yaşayan tüm hemşerilerimize, yaklaşık yirmi bin civarında, kendi imzası ile davetiye mektubu gönderdiğini ifade etti. Buradaki amacımız son yıllarda gerçekten yıldızı parlayan, büyük atılımlar içinde olan Karabük’ü Ankara’da en iyi şekilde tanıtmak ve Karabük’ün nelere sahip olduğunu, ne tür zenginliklere sahip olduğunu en iyi şekilde ifade etmektir. Tabi bu program öncesi büyük bir tanıtım atağı başlattık. Ankara’daki 300 billboard, 100 ışıklı billboard ve 180 adet de daha küçük billboard kiralanmıştır. Kısacası Ankara’nın tamamına yakın tanıtım gerçekleştiriyoruz. Bu hususta Ankara Büyükşehir Belediyesi bize destek vermiştir. Ayrıca başta TRT olmak üzere ulusal kanallarda haftaya girdiğimizde yayınlar ve söyleşiler yapılacaktır. Organizasyonda zengin bir içerik hazırlandı. Her akşam bir konser olacak. Mustafa Ceceli gibi ünlü isimler de bu konserlerde yer alacak. Bununla birlikte Bedirhan Gökçe şiir dinletisi olacak. Pek çok ünlü isim organizasyonu ziyaret edecek. Karabükspor orada yer alacak. Kardemir ayrı bir stant olarak orada yer alacak. Üniversitemiz orada olacak. Kısaca Karabük’ü ifade eden ne varsa orada olacaktır” dedi.

BÜYÜK BİR EKONOMİK PAZAR OLACAK
Organizasyonunun sadece bir turizm çalışması olmadığının altını çizen Vali İzzettin Küçük, Karabük’teki esnaflara da çağrıda bulanarak tanıtım günlerinde stantlarda yer almalarını istedi.

20130411AW000826_02Bu tür organizasyonların büyük bir ekonomik Pazar oluşturduğunu belirten Vali Küçük, Ankara’dan bile pek çok firmanın kendilerine stant verilmesi için talepte bulunduğunu söyleyerek “Bu organizasyon sadece bir turizm çalışması değildir. Burada Karabük’ü tüm uzuvlarıyla, zenginlikleriyle tanıtmak olacaktır. Bu organizasyonda işadamlarımız, esnaflarımız, turizmcilerimiz, ticaret odamız hepsi girmektedir, yani Karabük diyince bizi ifade eden ne varsa bu çalışmanın içindedir. Yani Karabük’lü hemşerilerimiz sadece oraya seyirci veya izleyici olarak davetli değil, orada stantlarda yer almak suretiyle ürünlerini orada satabileceklerdir. Ben özellikle esnaflarımızı bu organizasyona katılmaya davet ediyorum. Lütfen orada yer almak için çabalasınlar. Çünkü bu büyük organizasyonu biz 300-400 Bin kişinin ziyaret edeceğini hedefliyoruz. Yani orada bir büyük Pazar kuruluyor. Esnaflarımız belki burada birkaç ayda satamayacağı ürünü orada birkaç günde satma ve pazarlama imkanı bulacaklar. Bu büyük bir fırsattır. Bakın Ankara’da pek çok esnaf oradan stant kiralamak için sıradalar. Çünkü onlar daha önce yapılan organizasyonlardan bunun faydasını görmüşler ve bu fırsatı da değerlendirmek istiyorlar. Biz tabi öncelikle Karabük’teki esnaflarımıza oradan yer vermeyi arzuluyoruz. Ancak yeterli talep gelmez ise Ankara’daki esnaflarımıza buradan stant verebileceğiz. Tekrar söylüyorum. Bu Karabük’teki esnaflarımız için tarihi bir fırsattır. Bunu iyi değerlendirsinler. Biz özellikle ilimizdeki marka kuruluşların orada olmasını arzu ediyoruz” dedi.