20151226AW615108_01Karabük Üniversitesi (KBÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı tarafından düzenlenen ve iki gün sürecek olan "Karabük Acil Tıp Sempozyumu" başladı.


 

KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinin toplantı salonu'ndaki açılış töreninde konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı, sempozyumu düzenleyenlere teşekkür ederek, “Bir önceki gün Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne 790 başvuru olmuş.

Yani 24 saat içerisinde 790 vatandaşımıza burada hizmet verilmiş. Sağlık hizmetleri çok yoğun çok özveri gerektiriyor. Bu kadar özverinin arasında eğitime ayrılan, bu sempozyuma ayrılan vakit bizler için çok kıymetli.

Acil sağlık hizmetleri tüm sağlık çalışanları için ciddi bir stres kaynağı. Bende acil serviste çalıştım" dedi.

Sarı, sağlık çalışanlarında bilgi ve deneyim artışının güven ve mesleki tatmin duygusu oluşturduğunu kaydederek, "Bu sempozyumda anlatacağımız 'Temel ve ileri yaşam desteği kardiyoversiyon defibrilasyon' konuları acilin olmazsa olmaz temel konuları.

20151226AW615108_02Bu konularda deneyimimiz, bilgi ve birikimimiz arttıkça kendimize güvenimiz, mesleki tatmin duygumuz da zirve yapıyor.

Stresi yenmenin en önemli yollarından bir tanesi bilgiyi artırmak, bilgi düzeyini artırmak ve deneyimi artırmak. Bilgi ve deneyim artıkça üzerinizdeki stres daha da azalıyor." İfadesinde bulundu.

Eğitim sempozyumuna, KBÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Eksik, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. İsmail Kara ve Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Alaadin Polat’ta katıldı.

Editör: Haber Merkezi