-    KARABÜK VALİSİ İZZETTİN KÜÇÜK; “BU GİZLİ HAZİNENİN ÜSTÜNDEKİ SİSİ, PASI ALIYORUZ VE İNSANLARA SUNMAYA ÇALIŞIYORUZ”

 

20121221AW000323_04Karabük 2. Ankara Turizm Fuarı’na katılarak fuarın gözdesi oldu.

2. Ankara Turizm Fuarı, Ankara Ticaret Odası Kongre ve Fuar Salonu’nda başladı. Birçok il, ilçe ve ülkenin yanı sıra turizm şirketlerinin de stantlarının yer aldığı fuara Karabük’te büyük bir stant ile katıldı. Safranbolu ağırlıklı Karabük standında ilin genel tanıtımı yapıldı.

Fuarın açılışına Karabük Valisi İzzettin Küçük, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin başta olmak üzere, Ankara’da görev yapan Karabüklü bürokratlar ve vatandaşlar katıldı. Safranbolu Belediye Başkanı Aksoy, ayrıca fuar çerçevesinde yapılan çalıştaylar kapsamında birde sunum yaptı.

20121221AW000323_02Türkiye’nin Karabüklü Valisi olan Bayburt Valisi Hasan İpek de, memleketi Karabük’ün standını ziyaret etti. Karabük Valisi İzzettin Küçük, farklı yatırımlarla Karabük’ü Türkiye’de konuşur hale getireceklerini belirterek, “Elimizden geldiğince mütevazi şekilde fuarlara katılmaya çalışıyoruz. Bunun karşılığını da görüyoruz. Kurban Bayramında 102 bin turist geldi, biz bunu daha da artıracağız. Karabük tarihiyle, doğasıyla, kültürüyle çok güzel bir şehir, bu şehir turizm anlamında çok ön plana çıkmamış, gizli bir hazine, biz bu gizli hazinenin üstündeki sisi, pası alıyoruz ve insanlara sunmaya çalışıyoruz. Bugün Ankara’ya geldik, yeni bir fuar ama bu fuarda da yer almak çok önemli. Ankara bize 2 saatlik bir mesafede. Burada bulunmaktan memnunuz. Yakında EMITT fuarı alacak orada güçlü bir şekilde yer alacağız. Bu sunumları yaparken, ildeki yatırımları devam ettiriyoruz. Karabük bu anlamda çok özel bir yer olacak. İnsanların gelmek isteyeceği, çevresinde paylaşacağı çok özel bir yer olacak. Turizm anlamında rekabet çok fazla, bir adım öne çıkmak için muhakkak farklı olmamız lazım. Kültür Bakanımız son ziyaretinde bu fark etti ve ‘Farklılıklarınız sizi ileriye götürecek’ dedi. Daha güzel farklı şeyler yapacağız, Karabük’ü Türkiye’de konuşturacak, ziyaret ettirecek farklı yatırımlar olacak” dedi.

Stantta Karabük’ü, Safranbolu’yu tanıtan broşürler dağıtıldı.

Editör: Haber Merkezi