Hava şartlarının durumuna göre Karabük Belediyesi Fen İşleri ekipleri hazır kıta beklemekte olup, gerekli yerlere anında müdahale ediyorlar.


Aralıksız olarak yağan kar yağışı, Karabük’ü beyaza bürüdü. Dün akşam saatlerde şiddetini artıran kar yağışının ardından Karabük Belediye ekipleri, tuzlama ve kar küreme çalışmalarına başladı.

Ana arterler ve sokak aralarının trafiğe açık tutulması için 9 kamyonet, iki greyder ve 25 personel ile birlikte tuzlama ve kar silme çalışmaları il sınırları içerisinde herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için karla mücadele ekipleri 3 vardiya halinde 24 saat mesai yapıyor.

Karabük’te etkili olan kar yağışı sonrası, Belediyemiz sorumluluk alanında karla mücadele çalışmaları etkin bir şekilde devam etmektedir.

Konuyla ilgili olarak Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; “Ekiplerimiz geceli gündüzlü çalışmalarına durmaksızın devam ediyorlar. Bu sene önceki yıllara göre daha yoğun yağışlı bir kış geçirmekteyiz ve ekiplerimiz olası sorunları önlemek adına hazırda beklemekte ve kar yağışının ardından anında müdahale etmektedir.

Karla mücadele kapsamında il merkezinde bulunan ilk olarak Hastane bölgeleri, okullar bölgesi ve otobüs güzergâh yollarının ardından bütün mahallelerde Karabük Belediyesi olarak, halkımızın mağdur olmaması için karla mücadele çalışmaları aralıksız sürdürülmektedir” diye konuştu.