DÜN AKŞAM ANİ BASTIRAN KAR YAĞIŞI KARABÜK İL GENELİNİ ETKİSİ ALTINA ALDI


 

SAFRANBOLU VE EFLANİ'DE OKULLAR TATİL EDİLDİ


 

İL GENELİNDE 129 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI


 

kar-ana


Karabük’te, dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini sürdürürken, il genelinde 129 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar yağışı bu arada Safranbolu ilçesinde tarihi evlere ayrı bir güzellik kattı.

Karabük ve Safranbolu’da vatandaşlar güne kar örtüsü ile uyanırken, dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı kenti etkisi altına aldı. Safranbolu’da yer yer 30 santimetreye ulaşan kar yağışı, Eflani ilçesinde 50 santimetreye ulaştı.

Karabük-Bartın Karayolunda etkili olan yer yer 50 santimetreye ulaşan kar kalınlığı ulaşımı olumsuz etkilerken, 1030 rakımlı Ahmetusta geçidinde sürücülerin zincirsiz geçişine izin verilmedi. Karayolları ekipleri yolda kar küreme çalışması yaparken, kar yağışını fırsat bilen çocuklar ise bu anın tadını doyasıya yaşadılar.

129 KÖY YOLU KAPANDI

İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, yaptığı açıklamada, il ve ilçelerde 928 kilometre uzunluğundan 129 köy yolunun ulaşıma kapandığını bildirdi.

Kapanan köy yolları ile ilgili kar temizleme çalışmalarının başlatıldığını belirten Uzun, şöyle konuştu;

"Dün akşam saatlerinden itibaren kar yağışı kentin büyük kısmında etkili olmaya başladı. Yer yer 70 santimetreye ulaşan kar kalınlığı sonrası Karabük merkezde 8, Eskipazar ilçesinde 16, Eflani ilçesinde 54, Ovacık ilçesinde 17, Yenice ilçesinde 16, Safranbolu ilçesinde 18 köy yolu olmak üzere toplam 129 köy yolu ulaşıma kapandı. Kapanan köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için sabah saatlerinden itibaren 11 greyder ve iki kar bıçaklı kamyon çalışmalara başladı. Yüksek kesimlerde kar yağışı ile birlikte fırtına etkili olduğundan ekiplerimiz çalışmalarını güçlükle sürdürüyor."


SAFRANBOLU BEYAZ GELİNLİĞİNİ GİYDİ


Safranbolu şehir merkezinde de etkisini arttıran kar yağışı kente beyaza bürüdü. Safranbolu'nun güzelliğine güzellik kattı. Tarihi evlerin üzerini kaplayan beyaz örtü, kartpostallık görüntü oluşturdu. Hükümet Konağı, Cinci Han ile Arasta Çarşısı gibi tarihi ve turistik mekanların güzelliği beyaz örtüyle pekişti.

Bu anı ölümsüzleştirmek istiyen bir çift nişan töreni öncesi Safranbolu'nun Hıdırlık tepesinde hatıra fotoğrafı çektirdi. İsmail ve Sibel çifti salonda misafirleri bırakarak bu anın tadını yaşamak için geldiklerini fotoğraf çekmek için küçük bir kaçamak yaptıklarını söyledi.

SAFRANBOLU VE EFLANİ'DE OKULLAR TATİL

Karabük’te, kar yağışı şiddetini giderek artırırken, Karabük Valiliği, Safranbolu ve Eflani ilçesinde okullara bir gün ara verildiğini açıkladı.

Karabük’te bastıran şiddetli kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye başladı. Görüş mesafesinin 5 metreye düştüğü Karabük’te, Valilik kar yağışının devam etmesi sonucu ilk etapta Safranbolu ve Eflani ilçesinde tüm okullarda eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu.

KARABÜK-KAYSERİ MAÇI OLUMSUZ ETKİLENDİ

Kar yağışı ayrıca, bugün oynanacak Kardemir Karabükspor -Kayseri maçını da etkiledi. Maçın başlamasına saatler kara karşılaşmanın oynanacağı statta kar temizleme çalışmaları yapılırken, maçın oynanıp oynanmayacağı noktasında hakemler maç saatine yakın karar verecek. Yoğun kar yağışına rağmen taraftarların ilgi gösterdiği maçta polis ekipleri de tüm zorluklara rağmen yoğun çaba sarf ediyor.