kantar-isyani


 

KANTAR CEZALARINA İSYAN EDİNCE ARAÇLARI İLE KANTARI KAPATARAK EYLEM YAPTI


 


KARABÜK’TE OTO KURTARICISI, KESİLEN KANTAR CEZALARINA KIZINCA ÇEKİCİ ARAÇLARLA KANTARI KAPATTI 


 

DURUMA İSYAN EDEN ERDOĞAN KOVANCI, BENZİNLE ÇEKİCİ KAMYONUNU YAKMAK İSTEDİ


 



 

Karabük’te oto kurtarıcılığı yapan Erdoğan Kovancı, kantardan sürekli ceza kesilmesine isyan edince kendisine ait 7 adet çekici araçla kantarı kapatarak eylem yaptı.

Çekicilerine 10 kilo 40 gram tonaj fazlalığından dolayı ceza kesilen Kovancı, bu duruma isyan edince gece yarısı 7 adet çekici aracı ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Yol Kenarı Denetim İstasyonuna çekerek kapattı. Şoförlerinden anahtarları toplayan Erdoğan Kovancı, yetkili bekliyorum diyerek araçlarına kesilen onlarca ceza makbuzlarını gösterdi.

10 kilo 40 gramdan ceza kesildiğini söyleyen Kovancı, “Cezaların hepsi burada. Dünya kadar ceza makbuzu var. Bir yığın oy pusulası gibi. Burada arabamı yakacağım. Kimse onu da engellemeyecek. Ben arabamı yakacağım” dedi. Bunun üzerine olay yerine Jandarma ekipleri gelerek Erdoğan Kovancı’yı ikna etmeye çalıştı.

Tüm çabalara rağmen sakinleştirilemeyen Kovancı, “110 bin lira para verdim bu arabayı ya şimdi yakarım yada 5 saat sonra yakarım. Ağzımdan çıkanı yaparım. Kantarda hile var. Başka yerde aracı kantara sokunca daha düşük çıkıyor. Buraya kadar başka hiçbir ilde böyle bir uygulama yok. Canım yandı” diyerek yanında getirdiği benzin ile çekici kamyonunu yakmak istedi. Jandarma tarafından engellenen Kovancı çekicileri kaldırmayınca ifadesi alınmak üzere İl Jandarma Komutanlığı’na getirildi.

Çekicileri kantarda alanında bırakılması üzerine kantara girecek olan TIR’lar ise kantara girmeden yollarına devam etti.

Sabaha kadar İl Jandarma Komutanlığında göz altında tutulan kovancı sabah saatlerinde 8 çekici ve vinç yüklü araçlarını kantardan çekerek eyleme son verdi.