KAMU ÇALIŞANLARI 4. YARGI PAKETİNE EKLENMESİNİ İSTEDİKLERİ TALEPLERİNİ İÇEREN DİLEKÇELERİ ADALET BAKANLIĞI’NA GÖNDERDİ

 

20130212AW000646_01Karabük’te bir grup kamu çalışanı, 4. Yargı Paketine eklenmesini istedikleri taleplerini içeren dilekçeleri Adalet Bakanlığı’na gönderdi.

Karabük’te Türk Büro-Sen üyesi bir grup kamu çalışanı, yaptıkları basın açıklamasının ardından 4. Yargı Paketine eklenmesini istedikleri taleplerini içeren dilekçeleri Adalet Bakanlığı’na gönderdi. PTT Karabük Merkez Şubesi önünde gerçekleşen basın açıklamasına, Türk Büro-Sen Karabük Şube Başkanı Celal Tokatlı ve Türk Büro-Sen üyesi kamu çalışanları katıldı.

Türkiye’de en çok tartışılan konuların başında adalet ve adaletin kararlarının geldiğini iddia eden Türk Büro-Sen Karabük Şube Başkanı Yardımcısı Bilal Yılmaz, yaptığı açıklamada, “Adalet çalışanları ağır iş yükü altında ezilirken; yetmezmiş gibi kazanılmış hakları tek tek ellerinden alınmaktadır. En zor şartlar altında çalışan kamu çalışanları adalet çalışanlarıdır. Buna rağmen maalesef ki, en çok hakkı yenen ve hor görülen kesim de bu kesimdir. Özellikle son yıllarda oluşturulan devasa adliye binaları içinde kaybolup giden ve ezilen adliye çalışanlarıdır. Adliye çalışanı adalet dağıtma hizmetini sunarken, kendisi içinde adalet talep etmektedir. Emeğin karşılığını ve onuru kırılmadan hizmet vermek, kendilerini için ayrımcılık değil herkes gibi eşit olmak istemektedir” dedi.

20130212AW000646_02Adalet Bakanlığı’nın önümüzdeki günlerde 4. Yargı Paketini TBMM’ye göndereceğinin kamuoyuna yansıdığını anlatan Yılmaz, “Türk Büro-Sen olarak 4. Yargı paketi içerisinde adliye çalışanlarının bazı ekonomik ve sosyal haklarının alınması için yeni bir çalışma başlattık. Adalet çalışanlarını bir bütün olarak gören sendikamız, yıpranma payını tüm çalışanların hak ettiğini, bu güne kadar adalette yapılan sınıf ayrımcılığı nedeniyle adalet çalışanlarının mağdur edildiğini ve çalışma barışının sağlanabilmesi için başta yıpranma payı olmak üzere; çalışanların ellerinden alınan fazla mesailerle, yıllardır talep ettiğimiz mübaşirler dahil Yardımcı Hizmet Sınıfında bulunan personelin Genel İdari Hizmetler sınıfına geçirilmesi için Türkiye genelinde imza kampanyası başlattık. Sayın Adalet Bakanına hitaben yazılan bu dilekçeler bugün tüm illerimizden Sayın Bakan’a gönderiliyor” diye konuştu.

Yılmaz’ın açıklamasının ardından Türk Büro-Sen Karabük Şubesi üyelerinin adalet çalışanlarının fili hizmet zammından faydalandırılması, zorunlu olarak çalıştırılmasına rağmen verilmeyen fazla mesai ücretlerinin, kesilen servis ödeneklerinin bir an önce ödenmesini içeren dilekçeler Adalet Bakanlığına gönderildi.

Editör: Haber Merkezi