İş adamı Kardemir  Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kamil Güleç tarafından Karabük Üniversitesine yaptırılan ‘Kamil Güleç Kütüphanesi’ temeli törenle atıldı.


 

20130403AW001069_01KBÜ yerleşkesinde yapılacak olan kütüphanenin temel atma töreni Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Mustafa Lakadamyalı, Karabük Valisi İzzettin Küçük, Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Muthullah Yolbulan, Kardemir Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kamil Güleç, Kardemir Genel Müdürü Fadıl Demirel, ile çok sayıda davetli katılımı ile gerçekleştirildi.

Temel atma törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, “Üniversitemiz sadece bu arazi üzerinde değil Karabüklünün gönlünde kurulmuştur. Geçen zaman zarfında Karabüklü hayırseverler Üniversitemizin fiziki alt yapısının yüzde 70’ini kendileri yaparak Üniversitemize hediye etmişlerdir. Ben sizlerin huzurunda bir kez daha bu hayırseverlerimize şükranlarımızı arz ediyorum. Bugün 12 Fakülte 22 bin öğrenciyle eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmekteyiz. Türkiye’nin geçmişini ve gelecek ideallerini bilen genç nesillere ihtiyaç vardır. Biz burada bugün Türkiye’nin geleceğini emanet edeceğimiz Kıbrıs Sorununu kendi sorunu olarak görecek gençler için kütüphanemizin temeline atıyoruz. Çok kısa bir süre içerisinde bu kütüphane hizmete geçecektir. Ben değerli hayırsever Kamil Güleç beyefendi’ye şükranlarımı arz ediyorum. Temeli atılan kütüphanemizin Hem Üniversitemize, hem şehrimize hem de ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Bugün Karabük’ün mutlu günü olduğunu vurgulayan Karabük Valisi İzzettin Küçük ise, “Karabükümüzün 76. Kuruluş Yıldönümünü kutluyoruz. Bu mutlu günümüz temel atma törenleri ve sempozyumlarla perçinlenmiş oldu. Bu mutlu günümüzde bizlerle beraber olan Sayın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanımız Hüseyin Özgürgün’e çok teşekkür ediyorum. Karabük Üniversitesi Türkiye’nin en hızlı büyüyen üniversitelerinden biridir. Bu sadece devlet yatırımlarıyla değil Kamil Güleç gibi Muthullah Yolbulan gibi ve diğer hayırsever işadamlarımız gibi değerli hemşerilerimizin bu üniversiteye sahip çıkması ile gerçekleşmektedir. Yine büyük bir eserin temel atma töreninde bulunmaktayız. Ben burada bu orkestranın şefi olan Rektörümüze ve böyle bir hayırlı iş yapan Kamil Güleç Bey’e teşekkür ediyorum” dedi.

20130403AW001069_03Açılış konuşmalarının ardından Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Üniversiteye kurulduğu günden bugüne kadar sağladığı katkılar ve Karabük Üniversitesi Kamil Güleç Kütüphanesi’nin yapımını üstlenerek Üniversitenin gelişimine vermiş olduğu desteklerden dolayı Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Güleç’e plaket takdiminde bulundu.

Kamil Güleç Kütüphanesi temel atma töreni, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, Karabük Valisi İzzettin Küçük, Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Muthullah Yolbulan ve Kardemir Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kamil Güleç’in katılımıyla butona basılarak ilk harcın atılmasıyla sona erdi.

 
Editör: Haber Merkezi