AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Çelik İş Sendikası Karabük Şube yönetimini ziyaret etti


 

20140120AW000548_01-(1)Milletvekili Osman Kahveci, geçtiğimiz günlerden KARDEMİR ile sendika arasında yapılan toplu sözleşmenin mutlu sona ermesinden dolayı kendilerini de sevindirdiğin söyledi.

Kahveci, Şube Başkanı Ulvi Üngören ve şube yöneticilerini ziyaret ederek, Karabük’te güzel bir sendikacılık örneğini sergilediklerini belirterek, “Karabük’e yakışan bir sözleşme imzalamanızdan dolayı şahsınızda sendikanızı tebrik ediyorum. İşçilerimize hayırlı olsun. Her iki tarafta anlayış içerisinde herkesin mutlu olacağı şekilde yaptığı bu sözleşme bizleri de mutlu etti. KARDEMİR ve işçisi Karabük’ün gözbebeği. Burada huzur ortamının olması siyasetten bizi de mutlu ediyor. Bu sözleşmenin Karabük’e ve KARDEMİR işçine hayırlı olsun. Güzel bir sendikacılık örneğini sergilediniz. İşçimizi, işvereni, Karabük’ü bir sıkıntıya kaosa sokmadan güzel bir şekilde sonuçlandı. Bundan biz mutlu olduk. 2000’li yıllarda neler olduğunu hep birlikte biliyoruz. Siyasi istikrarsızlık ekonomiye yansıyordu. Ekonomiye yansımasının paralelinde ürettiğini satamayıp ve pazarlayamazsan işçin emeğini vermezsin. Karabük böylesi kötü bir süreci yaşadı. Bu hepimize ders oldu. İstikrarsız ve ekonomik küçülmenin bedelini sadece işçi değil işverende ödüyor. 11 yıldır Türkiye’deki siyasi istikrar KARDEMİR’i de etkiledi ve yatırım üstüne yatırım yapıyor. Şuan 300-400 milyon dolarlık yatırım yapıyor. Böyle yatırımlar güvenle olur. Eğer Türkiye’de ekonomik istikrar ve büyümenin yanı sıra siyasi istikrar olmazsa işveren özel sektör önünü görmeyince adım atmaz. Önünü görüyor ki ciddi adımlar atıyor. KARDEMİR işçinin performansına da güveniyor. Huzurlu bir sendikacılık ve iş ortamı olmazsa ciddi bir büyümeye adım atamazlardı. İnşallah Karabük için hayırlı olacak” dedi.

Zihniyetimizde düşüncemizde sendikal anlayışımızda değişti diyen Çelik - İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Ulvi Üngören ise, “Dünya değişiyor ve bizde değişiyoruz. Şirket kazansın bizde kazanalım. Şirketimizin yıllar yılı atıl durumda kaldı. Gerekli yatırımlar yapılmamıştı. Şuanda işçi portföyünün değişmesi ve fabrikanın şeklinin de değişmesi sosyal alanda güzel bir tablo ortaya çıktı. Eski kırgınlık ortadan kalktı. Üretim giderek artıyor. Var olmadan bir şey istemekte doğru anlayış değildi. İşveren mantığının da bize yakın seyretmesi bizi de sevindiriyor. Mutlu bir sona ulaştık sözleşmede. İşverene her zaman teşekkür ediyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi