AK PARTİ KARABÜK MİLLETVEKİLİ OSMAN KAHVECİ, TBMM GENEL KURULUNDA GÜNDEM DIŞI BİR KONUŞMA YAPARAK, KARABÜK’ÜN YATIRIMLARI HAKKINDA MECLİSİ BİLGİLENDİRDİ


kahveci-tbmm-konusma

AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, dün TBMM Genel Kurulunda gündem dışı bir konuşma yaptı.

Kahveci, TBMM Genel Kurulu Üyeleri olan Milletvekillerine yaptığı konuşmada Karabük’ün yatırımları hakkında bilgiler verdi.

Kahveci’nin konuşma metni şöyle;
Karabük, Cumhuriyetimizin ilk yıllarındaki ağır sanayii hamlelerinin birisi olan Demir Çelik fabrikalarının kuruluşu ile doğmuş ve gelişmiş bir cumhuriyet şehridir.

12 yıllık AK Parti iktidarları ile Ülkemizin her alanında yaşanan büyük değişim ve gelişim, Karabük’ümüz de yaşanmaktadır.

Bu dönemde Karabük’te Eğitimden sağlığa, ulaşımdan turizme kadar her alanda yatırımlar yapılmış ve bunların büyük bir kısmı hizmete sunulmuş, bir kısmının da inşaat, proje ve ihale aşamaları devam etmektedir.

Bu yatırımların toplam tutarı 3 milyar lirayı aşmıştır. Bunun sonucu Karabük,  göç alan illerimizden birisi haline gelmiştir.

AK Parti iktidarlarından evvel özelleştirme ile kapanma noktasına gelen Kardemir, AK Parti hükümetlerinin ekonomideki başarılarıyla birlikte ayağa kalkmış, kapasitesini 750 bin tondan 3 milyon tona çıkaran, 1 milyarın üzerinde yeni yatırımlar yapan ve 6500 kişiyi istihdam eden dev bir kuruluş haline gelmiştir.

Bu dönemde Karabük’ün Dış ticaret hacminde 23 kat, ihracatında ise 16 kat artış gerçekleşmiştir.

Sanayi kentlerinin önemli sorunlarından birisi olan hava kirliliği, şehrimize getirilen doğalgaz sayesinde sorun olmaktan çıkmış, doğal gaz kullanma oranı %95’lere çıkmıştır.

Yine bu dönemde Karabük halkı, su temini ve sertlik giderme tesisleriyle kaynak suyu kalitesinde içme suyuna kavuşmuş ve içme su sorunu 2040 yılına kadar çözülmüştür.

Eğitim alanında Karabük’e 500’ ün üzerinde yeni derslik yapılmış, eğitimde Karabük; Türkiye ortalamasının üzerinde bir konuma yükselmiştir.

Yine bu dönemde ilimiz merkez ve her ilçesinde inşa edilen yüksek okullarıyla, 14 fakülte, 11 yüksek okulu ve 42 bin öğrencisi ile yeni bir üniversiteye kavuşmuştur.

İlimizde sağlık alanında 150 milyon liranın üzerinde bir yatırım yapılmıştır.

Bu kapsamda Karabük’e 450 yatak kapasiteli tıp fakültesi ile birlikte modern bir eğitim ve araştırma hastanesi yapılmış, hizmete sunulmuştur. İlçelerimizde de yeni hastane yapımı çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca Ağız ve diş sağlığı hastanesi yapımına bu yıl başlanacaktır.

Duble yollar büyük ölçüde bitirilmiş, Karabük çevre yolu projelendirilmesi çalışmaları başlatılmıştır. Demir yolunda rehabilitasyon çalışmaları son aşamaya getirilmiş ve önümüzdeki yıldan itibaren Ankara-Karabük- Zonguldak hatlarında hızlandırılmış tren seferleri başlayacaktır.

Bölgenin en önemli ihtiyaçlarından birisi olan Filyos limanı yapımına start verilmiş, alt yapı çalışmaları ihale edilmiş ve yer teslimi süreci başlamıştır.

Spor alanında 220 milyon lira yatırım yapılmış ve bazı yatırımlar halen devam etmektedir. Olimpik yüzme havuzu bitirilmiş ve hizmete sunulmuştur. Karabük’ün yıllardır beklediği Keltepe Kayak Tesisleri de bu yıl yatırım programına alınmış ve ihale süreci başlamıştır.

Karabük’te gelişen ve hızla artan sanayi yatırımları nedeniyle 3.000 dönümlük İki organize sanayisi de dolmuştur. Yeni yatırımlar için endüstri bölgesine ihtiyaç olmuş ve tespit edilen yer bakanlığımızın görüşüne sunulmuştur.

Karabük’te tarım ve hayvancılık alanında da büyük gelişmeler yaşanmaktadır. Bu amaçla 2 adet baraj ve 10 adet sulama göletlerinin yapımı ve projelendirilmesi çalışmaları devam etmektedir.

Bunların devreye girmesiyle birlikte önümüzdeki 5 yıl içinde Karabük’te sulanabilir alan miktarı 8 kat artırılacaktır.

Karabük sadece sanayi kenti olmayıp; tarihi ve doğal güzellikleriyle de ön plana çıkmaya başlamıştır. Dünya Kültür Mirası kenti Safranbolu’suyla, Orman zenginliği ve eşsiz doğa güzelliklerine sahip Yenice'siyle, Hadriyanapolis antik kentinin bulunduğu Eskipazar’ı ile; yine doğal güzellikleri ve göletleriyle Eflani’si ve Ovacık'ı ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken turizm şehirlerinden birisi haline gelmiştir. Hedefimiz önümüzdeki 5 yıl içinde 1 milyon turisti Karabük’te misafir etmektir.

Ülkemiz büyüdükçe geliştikçe diğer illerimiz gibi Karabük te büyümekte ve gelişmektedir. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.