KARABÜK MİLLETVEKİLİ OSMAN KAHVECİ KARABÜK VALİLİK BİNASININ YERİNE ÇELİK CAMİİ YAPILMASINA İLİŞKİN PROJE İLE İLGİLİ “BİR İLİ TEMSİL EDEN YAPI VALİLİK BİNASIDIR” DEDİ


 

KAHVECİ, KARABÜK VE SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANLARININ KAVGASINA “KAVGADA DEĞİL HİZMETTE YARIŞSINLAR”


 

vekil-son-nokta

AK Parti Karabük Milletvekili ve Orman Eski Genel Müdürü Osman Kahveci Karabük Gündemi ile ilgili Karabük Net Haber’e özel açıklamalarda bulundu.

Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Karabük Valilik binasının depreme dayanıklı olmadığı için yıkılacağından, Valilik binasının Atatürk Anıtının olduğu yere yapılmasına ve Valilik binasının şimdiki yerine çelik camii inşa edilmesi ile ilgili özel açıklamalarda bulundu.

Kahveci “Valilik binasının depreme dayanaklılık testinde, dayanıklı olmadığı ortaya çıkmıştır. Uzun süredir Valilik binasının yıkılması ve yerine yeni bir Valilik binası yapılması gündemde. Ancak Valilik binasının mevcut yerinin değiştirilmesi ve yeni binanın başka bir yere yapılması bizim gündemimizde değil. Oraya Çelik Camii inşa edilmesi ile ilgili de görüşleri yeni yeni biz de duyuyoruz. Bir ili temsil eden en önemli yapı bize göre Valilik binasıdır. Biz, Valilik binası yıkıldıktan sonra, yerine Karabük iline yakışır görkemli bir yeni Valilik binası yapılmasını istiyoruz. Çelik Camii yapılacaksa, zamanında vaat edilen yerine yapılsın. Bu konu ile ilgili Valimiz Sayın İzzettin Küçük’te bana bir şeyler anlatmaya çalıştı ama sonuçta nihai kararın ortak bir istişare sonucu verileceğini sayın valimize de belirttim. Birilerinin bireysel istekleri var diye bir şeyler olmaz. Bu kentin Milletvekilleri var, siyasi otoritesi var. Hiç kimse kafasında tasarladığı projeleri hayata geçirecek diye bir şey yok. Her şey ortak kararla verilir.” Dedi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ile Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy arasında zaman zaman yaşanan sözlü atışmalara ve gerginliklere de değinen Osman Kahveci şu açıklamalarda bulundu;

“Karabük Belediye Başkanı Sayın Vergili, Safranbolu Belediyesi ile ilgili bazı iddialarda bulunmuştur. Bir Belediye Başkanı bu iddiaları dile getirirken elinde belge olacak, delil olacak. ‘Çamur at izi kalsın’ politikası gütmeyecek. Ben Sayın Rafet Vergili’yi ispat etme noktasına gelmeden Safranbolu Belediyesi ile ilgili yaptığı usulsüzlük iddialarına inanmıyorum ve onu kınıyorum. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Birilerini veya bir kurumu suçlarken ispat etmek zorundasın. Siyaset yapmak adına böyle boş boş konuşmayacak. Adama sorarlar, söylediklerini ispat et diye. Eğer Sayın Rafet Vergili’nin elinde Safranbolu Belediyesi’nde usulsüz bir uygulama ilgili belge, kanıtlanabilecek bilgi varsa versin, biz kendi partimizin belediyesi demeyiz. Hele ki bir belediye başkanı konuşmalarına dikkat edecek. Suçlama yapıyorsa, kanıtlayacak. Kanıtlayamıyorsa, suçlama yapmayacak. Bu ucuz siyaseti biz 2002 yılında bu ülkede kapattık. Kimse afaki konuşmalara inanmaz. İftira döner dolaşır kendine vurur adamın. Karabük ve Safranbolu Belediye Başkanları bunlarla değil, hizmetle yarışsınlar. Halk yapılan hizmete not verir.”   

 

Editör: Haber Merkezi