AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, son aylarda yaşanan tüm polemiklerden uzak durmaya çalışırken, Karabük'te ki toplantılarda yapılan ve yapacakları hizmetleri anlatmaya çalışıyor


 

o.kahveci-polemik

AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 15 milyar dolarlık bir yatırımın startını verdiğini hatırlattı. Ülkenin Doğusu ve Güney Doğusu’nda yeni yatırım hareketleri başladığını kaydeden Kahveci, Türkiye’nin büyümeye devam ettiğini söyledi.

Kahveci, “Başbakanımız ülkemizin ve birçok kişinin hayal bile edemeyeceği ilk gerçekleştiriyor. 15 milyar dolarlık bir yatırımın startını verdi. Cumhuriyet tarihinde bugüne kadar yapılmamış en büyük projenin startıdır. Ülkemiz büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Mart ayında ülkemizin iç ve dış siyasetine bomba gibi düşen birçok olaylar yaşandı. Demokrasiye balans ayarı yapanlar, demokraside postal izlerinin silinmesini istemeyenlerle ilgili bir yargı süreciydi. Ergenekon davasında savcı nihayet iddianamesini hazırladı, gerçekten ayağı yere basan iddialarla birlikte yargı süreci son noktalara geldi. Bunun arkasından birkaç gün sonra AK Parti Genel Merkezine ve Adalet Bakanlığı’na bomba atıldı, bu tesadüfen olmuş bir olay değildi. DHKP-C’nin Suriye Laskiye’deki üssünden organize edildiği ortaya çıktı. Bir diğer de 21 Mart’ta Türkiye ilk kez Nevruz’u huzur içinde kutladı ve oradan barış mesajlarıyla birlikte Türkiye’nin gündemindeki barış süreci yeni bir ivme kazandı. Yine dış politikada özür dilemez İsrail ‘her ne kadar sayı itibariyle küçük bir devlet ise de dünyanın merkezi orasıdır onlar asla özür dilemezler, asla onlar geri adım atmazlar’ denildi ama geri adım atıldığı görüldü. Mart ayı Türkiye’nin siyasi tarihinde dönüm noktası olabilecek önemli gelişmelere sahne oldu. Ülkemizin Doğusu ve Güney Doğusu’nda yeni yatırım hareketleri başlıyor. Türkiye’nin ihracatı artıyor, Türkiye her alanda büyümeye devam ederken, demokrasi alanında da ileri demokrasinin adımları atılmak suretiyle Türkiye yeni yeni ufuklara yelken açıyor. İnşallah yeni ilkleri hep birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.

Karabük’te yatırımcıların bölge müdürlerini çağırdıklarını ve yatırımlar hakkında bilgi aldıklarını belirten Kahveci, “Karabük’ten gelecek olan yatırımları yakından takip ediyoruz. Gerek hemşerilerimizin şahsı ile ilgili veya diğer işleriyle ilgili Sayın Genel Başkan Yardımcımız ile birlikte yakından ilgileniyoruz. Ama bizim önceliğimiz tabii ki Karabük’ün yatırımlarıyla ilgili. Şuanda bizim önümüze konulmuş, Karabük’te şu yatırıma ihtiyaç var, bu yatırımı alamadığınız varsa biz onları takip edelim. Bir uygulama daha başlattık. Özellikle bölgemizdeki yatırımcı kuruluşların bölge müdürleri çağırmak suretiyle Karabük’teki yatırımları onların nezdinde yapılan yatırımların aksayan taraflarını, yapılması gerekenleri de konuşmak suretiyle çözmeye çalışıyoruz. Geçen hafta DSİ’nin bölge müdürünü çağırdık, yatırımları, yapılacak olanları konuştuk. Önümüzdeki günlerde Karayolları Bölge Müdürünü çağırmak suretiyle yatırımlar hakkında bilgi alacağız, bunları da yerinde takip etmek suretiyle sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Karabük’te yerel yönetimin AK Parti’de olmaması nedeniyle diyalog kopukluğu olduğunu kaydeden Kahveci, şunları söyledi;

“2014 yılında yapılacak olan yerel seçimlere az bir süre kaldı. Hedefimiz Karabük’te 7’de 7 başarıyla yerel yönetimlerde en güçlü hale getirmek. Türkiye’de 24 bin kilometre kara fay hattı var, Karabük’te bu fay hattının çok uzağında değil, Karabük gerçekten kentsel dönüşümün en hızlı yapılması gereken illerden bir tanesi. Yerel yönetimlerinin AK Parti’de olmamasından dolayı kaynaklanan bir diyalog eksikliği var. Biz Karabük’ün işlerini takip etmeye çalışıyoruz. Bakanlarımızı Karabük’ümüze getiriyoruz, Sayın Erdoğan Bayraktar Bey ile birlikteydik, kendisini de en kısa zamanda ilimizi ziyaret edecek. Karabük’ün cumhuriyet ili olarak hiçbir ilden, yatırım yönünden, gelişmişlik açısından asla geri kalmasını istemiyoruz. Önümüzde çok ciddi bir sıkıntı yok, tüm yatırımlar son hızla devam ediyor.”