20150713AW476267_01MİLLETVEKİLİ KAHVECİ, ORMAN İŞÇİLERİ İLE BİN 800 RAKIMLI TEPEDE İFTAR YAPTI 



 

AK PARTİ KARABÜK MİLLETVEKİLİ OSMAN KAHVECİ, İFTARDA ORMAN İŞÇİLERİNE MİSAFİR OLDU 



 

MİLLETVEKİLİ OSMAN KAHVECİ “500 BİN ORMAN KÖYLÜMÜZ ZOR DOĞA ŞARTLARI ALTINDA ÇALIŞIYOR”



 



AK Parti Karabük Milletvekili ve eski Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, bin 800 rakımlı tepede orman işçileri ile birlikte iftar yaptı.



Milletvekili Osman Kahveci, beraberinde Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel ve Yenice Orman İşletme Müdürü Şevket Eraslan ile birlikte Kızılkaya bölgesinde bin 800 rakımlı tepede zor doğa şartları altında çalışan orman işçilerinin iftar sofrasına misafir oldu.



“CANSİPERANE ORMAN SANAYİSİNİN HAM MADDESİNİ ÜRETİYORLAR”

Ormanda işçilerin kaldığı çadırda işçilerle birlikte orucunu açan Milletvekili Osman Kahveci, daha sonra işçilerle birlikte sohbet ederek sorunlarını dinledi.



Kahveci, Yenice ormanlarında çalışan orman işçileri ile iftarda bir araya geldiklerini söyleyerek, “Köylülerimiz zor şartlar altında çadırlarda orman işçiliği yapıyorlar. Kazançlarını orman işçiliğinden kazanıyorlar. Zor ve tehlikeli iş sınıfına giren işçilerimizle iftar açtık. Ülkemizin yoksul kesimi olarak nitelendirdiğimiz orman köylüsü ile birlikte iftarda bir araya geldik. Köylülerimiz cansiperane çalışarak orman sanayisinin ham madde ihtiyaçları onların emekleri ile karşılanıyor. Türkiye’de bu işte 500 bin orman köylümüz çok zor şartlar altında ormanda çalışıyor. Bu şartları zorlaştıran en önemli şey de doğa şartlarıdır. 500 bin orman köylümüz rızıklarını ve emeklerini bu işte karşılıyor. Ben de eski Orman Genel Müdürü olarak ormancılıkla ilgili ileriye dönük yapılması gerekenlerle ilgili sohbet ettik” dedi.



“TÜRKİYE ORMANLARI ULUSLARARASI SERTİFİKALANDIRILIYOR”

20150713AW476267_03Kahveci, Türkiye’nin en değerli ormanına sahip Yenice ormanlarının uluslararası PSC standardına getirildiğini belirterek, “Bu standart kapsamında Türkiye ormanları ve Yenice ormanları artık uluslararası sertifikalandırılıyor. Türkiye ormanları uluslararası kuruluşlarının kontrol ve denetimine açtık. Biz Türkiye ormanlarını tahrip etmeden doğaya yakın anlayış içerisinde, içindeki biyolojik canlılığı muhafaza ederek, çalışanların sağlığını ve emniyet içerisinde bu işleri yapabilmesi konusunda uluslararası standartlara kavuşturduk” diye konuştu.