KARDEMİR KARABÜKSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ TOLUNAY KAFKAS;


"BEN ÜLKEDEN DE, ÜLKEMİN İNSANINDAN DA UMUDUMU KESTİM" 


“BU KULÜP BU DURUMDAYSA BUNUN SORUMLUSU BENİM. BEN BECEREMEDİM. BUNU ERKEKÇE DE SÖYLÜYORUM"


 

timthumb

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, 2-1 mağlup oldukları Beşiktaş maçı sonrası, "Bu kulüp bu durumdaysa bunun sorumlusu benim. Ben beceremedim. Bunu erkekçe de söylüyorum" dedi.

Kafkas, maçın ardından yaptığı açıklamada, ilk devre savunma anlamında iyi olduklarını ve hiç pozisyon vermediklerini söyleyerek, açıklamalarına şöyle başladı;

“Hızlı hücumlarda birkaç pozisyonda etkili çıkabildik. Daha etkili çıkabilecek beceride ve yetenekte oyuncumuz olmasına rağmen bunu beceremedik. Oyun ilk devre ortadaydı. İkinci devre etkili olmaya çalıştık. Oyunun hakimiyeti bizdeyken Beşiktaş etkili ve yaratıcı oyuncularıyla 2 gol buldu. Daha sonra oyunun kontrolü Beşiktaş'a geçti. Ondan sonraki 10 dakikada rakip farkı arttırabilirdi. Daha sonraki 15-20 dakika kontrolü tekrar elimize aldık ve gol bulduk. Goller de bulabilirdik.

Bizim oyundan çok kendimizle ilgili sıkıntımız var. Ön bölgedeki oyunu taşıyan oyuncularımızın sakat olması, ciddi problem oluyor. Bundan sonra biraz daha denk olan takımlarla oynayacağız. 15 puanın altına ne yapıp edip düşmememiz. Bunun altında kalırsak zor günler yaşarız. Devre arasında takviye yapacağız. Beşiktaş takımını tebrik ediyorum" 

"BEN ÜLKEDEN VE ÜLKENİN İNSANINDAN DA ÜMİDİMİ KESTİM”
Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'ın, "Benim Türk futbolundan ümidim kopuyor" sözleri sorulan Kafkas, şunları söyledi;

“Ben ülkeden de ülkemin insanından da umudumu kestim. Çok net ve daha büyük bir şey söylüyorum. Ülkeden de ülkemin insanından da umudumu kestim. Çünkü hiç kimse futbolun gelişmesi ve ilerlemesi için bir şey yapmıyor. Kendi çıkarları ve menfaatleri için çalışıyor.

Türkiye'de insanların kişiliğine, doğruluğuna, dürüstlüğüne saygı gösterilmiyor. Parasına ve gücüne gösteriliyor. Güç kimdeyse, bu ülke bu durumda. Genel söylüyorum.”

"RADİKAL KARARLAR ALMAK LAZIM"
İnsanların kendi çıkar ve menfaatlerini bırakıp, doğru işler yaparlarsa bu ülkenin futbolunun düzeleceğini aktaran Kafkas, açıklamalarına şöyle devam etti;

“Biz hep yanlışın peşindeyiz. Ben bugün aslında başka duygularla buraya geldim ama başka şeyler söylüyorum. Bu kulüp bu durumdaysa bunun sorumlusu benim. Ben yapamadım, beceremedim. Bunu erkekçe de söylüyorum.

Bir şeyleri düzeltmek istiyorsak radikal kararlar almak lazım. Bu sistem ve düzen radikal kararlar alacak düzen değil. Bence Ertuğrul daha hafif konuşmuş. İnsanlar gerçekten başka tarafa gitmeye başladı.

Bütün namuslu insanlar kaçmaya başladı. Biz gelecek nesillere temiz, doğru, dürüst bir şeyler bırakmak lazım. Kavga kaos ve kan var. Ben düşüncede özgürüm. Bizden sonraki nesil daha iyi şeyler yapar"

"GENÇ OYUNCUYA DAHA FAZLA YATIRIM YAPILMADIĞI İÇİN TÜRK FUTBOLUNUN KALİTESİ YERLERDE"
Hakemlerin hatalarının sorulması üzerine ise Kafkas, şu açıklamayı yaptı;

20141201AW258980_01"Genelde sorun hakemin hata yapıp yapmaması değil. Burada niyet önemli. Bu niyeti de biz okuyabiliyoruz. 30 yıldır bu işin içindeyim. Bu niyeti gördükten sonra penaltı olur olmaz, ofsayt olur olmaz, bunlar önemli değil. Niyet önemli.

Mücadele dediğiniz şey şeffaf, doğru, dürüst, açık olur. Bizim dönemimizdeki oyuncular çok yetenekliydi. Fakat ekipman yeterli değildi. Bu dönem daha fazla imkan var ama genç oyuncuya daha fazla yatırım yapılmadığı için Türk futbolunun kalitesi yerlerde.

Bu, bugünün sorunu değil. Biz iyi şeyler yaparak 20 yıl sonrasının planını projesini yapmalıyız. Dünyada en değerli şey, beyin gücü. O da kıt bulunan bir şey. Türkiye'de beyin gücüne hiç itibar gösterilmiyor. Başka bir düzen var. Bu düzen içinde birileri başarılı oluyor, birileri olmuyor veya oldu gibi gözüküyor.

İlkeleri ve prensipleri koymak lazım. Konuşmakta istemiyorum. Birçok insanda bana gülüyor”

Editör: Haber Merkezi