Vali Gürel, “Kadınların Olduğu Her Yerde Düzen, İntizam ve Başarı Vardır.”

Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle müdürlük personeli ile okullardaki yönetici personellerine yönelik düzenlenen kahvaltı programına katıldı.

Karabük Öğretmenevinde düzenlenen programda Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel’e, Vali Yardımcısı Hüseyin Demirbaş, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Eğitim Politikaları Daire Başkanı Galip Gülmez, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Müdür Yardımcıları Erdal Üngören ve Turgut Acarlı eşlik etti. 

Programa katılan Milli Eğitim Müdürlüğü kadın personellerinin ve tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak sözlerine başlayan Vali Fuat Gürel, “İlimiz eğitim başarısında ilk 10 sırada yer alıyorsa Karabük'ün eğitim başarısında sizlerin emekleri var. Okullarda iyi eğitim almış çocuklarımızın neler yapabileceğini görüyoruz, okulları ziyaret ettiğimizde kadın öğretmenlerin sayısının fazla olduğunu görüyoruz, bu belki de ilimizin bir başarısı olarak karşımıza çıkıyor. 

Okullarımızda düzenlenen yarışmalarda görüyoruz ki kız çocukların erkek çocuklara nazaran daha bir başarılı olduğunu görüyoruz. İlerleyen yıllarda burada gördüğümüz kadın yöneticilerin diğer müdürlüklerde diğer kurumlarda ve bakanlıklarda, sivil toplum örgütlerinde, özel sektörde kadın yönetici sayımızın artacağını gösteriyor. Sizlerin sayısı ne kadar artarsa şehrimizin başarısı da bir o kadar artacak diye düşünüyorum. 
 

Kadınların özellikle okullarda göstermiş olduğunuz düzenli, tertipli çalışma ortamları başarıya da bir şekilde yansımakta. Ben Tapu Kadastro Meslek Lisesi mezunuyum okulumuzda iki tane kız arkadaşımız vardı, erkek okulu olmasından dolayı üstümüze başımıza dikkat etmezdik, tarih öğretmenimiz vardı hep şunu söylerdi; “Şu sınıfta birkaç tane kız çocuğu olsa hepinizin elbiseleri ütülü, ayakkabıları boyalı olur” derdi. Bir yerde bir kadın varsa sizler sadece kendinize çeki düzen vermiyorsunuz etrafınıza da çeki düzen veriyorsunuz, sizin olduğunuz yerde intizam var, düzen var, başarı var, bu kadının tabiatından kaynaklı, sizlerde bulunan zarafet, nezaket diğer insanlara da bir şekilde yansıyor. Aslında her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır denir ama kadınlar bizim yanı başımızda hatta bizlerin önünde, aslında burada kadın erkek ayrımı yapmaktansa kim başarısı ile ön plana çıkabiliyorsa onun orada olmasa gerekir. Bu manada sizlerde Karabük Eğitim camiasının başarılı yöneticilerisiniz, inşallah sizlerin sayısı önümüzdeki süreçte daha da artacak, sizlerin sayısının artması ülkemizin, milletimizin ileriye doğru hamle yapmasında çok önemlidir. Bizleri bir araya getiren Milli Eğitim Müdürümüze ve ekibine teşekkür ediyor, kadınlar gününüzü kutluyorum.”diye konuştu.
 

Editör: Haber Merkezi