Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından kurulan Karabük Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Pınar Özcan ve Kurul üyeleri, Vali İzzettin Küçük’ü ziyaret etti.

20130112AW000429_02Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen ziyarette bir açıklama yapan Karabük Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Pınar Özcan, “Kurulumuz bir ay önce oluşturuldu. Amacımız Karabük’te iş hayatındaki kadınlarımıza destek olabilmek, onları iş hayatında daha yukarılara çıkarabilmek için neler yapabiliriz, nasıl projeler üretebiliriz bunların çalışmasını yapmak. Bu çalışmalarımızı yürütürken sizlerinde desteklerini bekliyoruz. Sizlerle birlikte güzel projelere imza atmak istiyoruz. İlk proje olarak 2 Şubat’ta Karabük’teki bütün derneklerden kadın temsilcilerle beraber Kadın Girişimciler Bilgi Paylaşımı Konferansı düzenliyoruz. İnşallah yapacağımız projelerle iş hayatındaki kadınlarımızı daha iyi noktalara taşıyabiliriz” dedi.

Karabük’te kadınların iş hayatında çok başarılı hizmetler verdiğini ve kadın girişimcilerin sayısının artması gerektiğini vurgulayan Vali İzzettin Küçük ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Öncelikle sizleri kutluyorum ve başarılar diliyorum. Karabük’te yapacak çok işiniz olacak, pek boş kalamayacaksınız. Karabük bugün her alanda tarihinin en hızlı büyüme evrelerinden birini yaşıyor. Eğitimden kültüre, ulaşımdan ekonomiye pek çok alanda hızlı gelişmeler yaşıyoruz. Bu memnuniyet vericidir. Yani Karabük’ün artık önü açıktır. Karabük bu yaşanan gelişmeler neticesinde bölgede bir cazibe merkezi haline gelmiştir. Şehrimiz büyük bir atak ve hareket içindedir. Bu noktadan baktığımızda ilimizde sadece erkek girişimcilerin değil, bayan girişimcilerin de yapabileceği çok şeyler olacak. Bunu en iyi şekilde takip edip iyi yorumlayarak hedefe ulaşmak gerek. Sektörleri iyi analiz ederek çalışmaları bu yönde yürütmek başarıyı getirir diye düşünüyorum. Bence iş hayatının en önemli konularından biri budur. Bunun için sürekli temas halinde ve görüş alışverişinde bulunmak gerekir. Yapacağınız projeler için maliyet konusunda karamsar olmayınız. Bu noktada sıkıntı yaşamazsınız. Bununla ilgili pek çok destekçi kurum ve kuruluş var. KOSGEB ve Kalkınma Ajansları bunlarından bir kaçıdır. Bunun yanında eğitim noktasında destek verecek kurumlar var. Bunlar Halk Eğitim Merkezleri, İŞKUR, bunlar kurslar ve istihdam noktasında sizlere her zaman destek vereceklerdir. Projelerinizi birlikte paylaşırız. Bizler imkanlar ölçüsünde her zaman size destek vermeye hazırız” dedi.

20130112AW000429_01


Karabük’te özellikle hizmet sektöründe pek çok yarımın yapılabileceğini de ifade eden Vali Küçük konuşmasını şöyle sürdürdü: “Öncelikle şunu iyi bilmek gerekir. İş hayatının kadını erkeği yoktur. Ama benim Karabük’te gördüğüm, ilimizdeki hizmetler sektörü adım adım gelişiyor. Şu anda hizmetler sektöründe daha çok markasız bir gelişme var. Yani geçmişte mili gelir çok düşük olduğu için hizmetler sektöründe markasal bir gelişim değil de daha çok sıradan bir hizmetler sektörü gelişmiş duruda. Bence 2013 yılında hizmetler sektöründe markanın yolu açılabilir. Ben, siz bayan girişimcilerin bunu göz önünde alarak başarılı işler yapabileceğine inanıyorum. Sizleri tekrar kutluyorum ve başarılar diliyorum” dedi.