kaba-25.10.2014-1

MHP SAFRANBOLU İLÇE BAŞKAN ADAYI MUHARREM KABA, 4 OCAK’TA YAPILACAK OLAN KONGREDE ÜLKÜCÜ İRADEYE GÜVENİLMESİ GEREKTİĞİNİ VURGULADI


MUHARREM KABA


“KONGRE SÜRECİNDE YAPILAN ÜYELİKLER ÜLKÜCÜ İRADEYE OLAN GÜVENİ ZEDELEMEMELİ”


“DELEGELER MHP’Yİ SAFRANBOLU’DA KİMİN BAŞARIYA ULAŞTIRACAĞINA İNANIYORLARSA ONA OY VERSİNLER”



 

4 Ocak tarihinde yapılacak olan Milliyetçi Hareket Partisi Safranbolu kongresi öncesinde İlçe Başkan adayı Muharrem Kaba, Karabük Net Haber sorumlu editörü ve imtiyaz sahibi Ergün Başkaya’ya özel açıklamalar da bulundu.

Muharrem Kaba, kongreye iki-üç hafta kala yapılan yeni üyeliklerin ülkücü iradeye olan güveni zedelememesi gerektiğini vurguladı ve açıklamalarına şöyle başladı;

“Üç hafta önce Milliyetçi Hareket Partisi Safranbolu İlçe başkanlığına adaylığımızı açıkladık. Bu zaman zarfı içinde ulaşabildiğimiz üyelere ulaştık, her hangi bir tepki yok, herkes olumlu ve mantıklı bulduklarını söyledi. Yalnız benim iki hafta önce ilçe teşkilatından aldığım bir üye listesi var, 449 kişilik bir üye listesi, dünde delege listesini aldım yine ilçe teşkilatından. İki haftalık zaman zarfı içinde üye sayısının 449’dan, 560’lara çıktığını öğrendim. İki haftalık zaman zarfı içinde yeni üye kayıtları yapılmış, tabi bunlar keşke böyle olmasaydı, çünkü 449 olan üye sayımız daha öncede belliydi. Berke başkanımız keşke mahallelere sandık kurup ilçe delegelerini öyle tespit etseydi, bizim gönlümüzden geçen buydu, ama nasip böyleymiş, bu şekilde yapmışlar. 400 kişilik delege listesindeki arkadaşlar da ülkücü arkadaşlar, tanıdığımız arkadaşlar. Biz listelerden de memnunuz, şu ana kadar yaşadığımız seçim sürecinden de memnunuz, sıkıntımız yok Allah’a şükür.

Kongre sürecinde yapılan üyeliklerden rahatsızlığımız var tabi ki ve bu konuyla ilgili elimizde belgelerimiz de var, 4 Ocak’ta, kongre salonunda ülküdaşlarımızla bunları paylaşacağız. Bize göre ters gelen şeyleri orada ülkücü arkadaşlara izah edeceğiz. Önemli olan burada düzgün bir kongre süreci geçirmemiz ve kongre bittikten sonra da Milliyetçi Hareket Partisi’nin kazanacağı bir kongre olmasını diliyoruz. Bu kadar yeni üye yapıldıysa eski üyelerin iradesini pek dikkate almamış oluyorlar, bu da bizim açımızdan çok hoş bir şey değil. Yeni yapılan üyelerde de bir Karabük havası var gibi. Neticede o kongre salonundan çıkarken Muharrem Asker’de kazansa, Muharrem Kaba’da kazansa MHP kazanmış olacak ve MHP Karabük’ten önümüzdeki genel seçimlerde mutlaka ve mutlaka en az bir milletvekili çıkartacak.”

“2002 YILINDAN BU YANA MHP’NİN SAFRANBOLU TEŞKİLATLARINDA PİŞTİM”

Muharrem Kaba, 2002 yılından bu yana MHP2nin Safranbolu İlçe yönetiminin çeşitli kademelerinde görev aldığının altını çizerek, açıklamalarına şöyle devam etti;

“2002 yılından bu yana Vural Çelik’in ilçe başkanlığından bu yana yönetimlerde bulundum ve her kademede görev yaparken abilerimizin elinde büyüdüm. Bu gün de benim ilçe başkanlığı yapacak olgunluk, deneyim ve bilgi donanımında olduğumu, siyaseti öğrendiğim parti büyüklerim belirttiler. Aday olmam da ısrar ettiler ve onların ısrarı ile de şimdi bu göreve talip olduk.

kaba-25.10.2014-2Karşımda aday olan Muharrem Asker ile birbirimize çok yabancı değiliz, eski arkadaşız, gönül isterdi ki tek bir liste ile çıkılsın ve iyi bir kaliteli liste olsun, fakat iki adayla da kongreye çıkmakta bir sıkıntı yok. 4 Ocak’ta sandıklar açıldıktan sonra Safranbolu’da Milliyetçi Hareket Partisi’nin bir ilçe başkanı olacak ve herkes de bu ilçe başkanına tabi olacak, yani sonuçta bu seçimde Milliyetçi Hareket Partisi kazanacak.

Milliyetçi Hareket Partisi farklı bir partidir, insanlar şahsi egolarını ve çıkarlarını bu parti üzerinde kullanmamaları gerekir. Biz tek liste ile birleşme olayına şöyle cevap verdik; Milliyetçi Hareket Partisi’ni ileriye getirecek ortak belirlenen bir üçüncü aday çıkarsa, nefis yapmam Milliyetçi Hareket Partisi’nin çıkarları lehine çekilebilirim dedim ama olmadı.”

“DELEGE KİME İNANIYORSA, ONA DESTEK VERECEKTİR”

Kaba, son olarak kongrede oy verecek delegelere seslendi ve "4 Ocak 2015 Pazar günü oy kullanacak delege arkadaşlar mutlaka kongreye gelsinler ve iki adayı da incelesinler, Milliyetçi Hareket Partisi’ni Safranbolu’da belirli bir seviyeye kimin çıkaracağına inanıyorlarsa ona oy versinler." diye konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi