3. JU JİTSU ULUSLARARASI ŞAMPİYONA TURNUVASINDA KARABÜKLÜ BİLGE ÖZKAN KIZIMIZ AVRUPA İKİNCİSİ OLDU


 

MİLLİ TAKIM ANTRENÖRÜ ÇETİN ÇAKAR “JU JİTSU’DA KARABÜK OLARAK BAŞARLIYIZ AMA DESTEĞİMİZ YOK”


 

jujitsu-avrupa

 

24-25 Nisan’da Sırbistan’da yapılan 3. Uluslararası Ju Jitsu Şampiyonasına katılan Türkliye Federasyon kafilesindeki Karabüklü dövüşçümüz Bilge Özkan Genç Bayanlar, 57 kilo da Avrupa ikincisi oldu.

Bir Japon dövüş ve savunma sanatı olan Ju Jİtsu Türkiye Federasyon kafil esine antrenör olarak katılan Karabük Mesetlioğlu Dövüş Sanatları Kulübü Hocası Çetin Çakar’ın öğrencisi Bilge Özkan’ın Avrupa 2.’si olarak kupa ile dönmesi memnuniyetle karşılandı.

Ju Jitsu Milli Takım antrenörü Çetin Çakar “Bilge kızımız gibi çok sayıda gelecek vadeden gençlerimizi Karabük’te çalıştırıyorum. Ju Jitsu ve Brazilian Ju Jitsu gibi insan fiziği ile ruh sağlığına hitap eden bu tür spor dallarına maalesef gerekli ilgi gösterilmiyor. Başta Karabük Valimiz olmak üzere, tüm sporseverlerin az da olsa ilgi ve desteği ile uluslararası daha büyük başarılar elde edeceğimize eminim.” Dedi.

Önümüzdeki Haziran ayında Çankırı’da yapılacak olan Türkiye Ju Jitsu Şampiyonasına daha kalabalık bir kafile ile katılmayı çok arzuladıklarını belirten Çakar Hoca “Çankırı’da ne kadar çok derece elde edersek, Milli Takıma Karabük’ten o kadar sporcu katmış oluruz. Bu spor dalında en iyi başarıları elde etmek için tek gereken şey bizlere destek” diye konuştu.

JU JİTSU VE BRAZİLİAN JİU JİTSU NEDİR?


Bir savunma sanatı olan Brazilian Jiu Jitsu, Japon dövüş sanatları ustası Maeda’nın 1914 yılında Brezilya’ya yerleşmesi ve Carlos Gracie’ye bu sanatı öğretmesi sonrasında Gracie ailesi tarafından geliştirilmiştir.


Hem felsefesi, hem de ruha ve fiziğe sağladığı faydaları nedeniyle ülkemizde de ilgi görmeye başlayan Brazilian Jiu Jitsu’da mücadele ağırlıkla yerde verilir.


Her yaştan kadın ve erkeğin yapabileceği bir spor dalı olan Brazilian Jiu Jitsu turnuvalarında kilo ve kuşak kategorilerinin yanı sıra, yaş kategorileri olup, bu kategoriler 55 yaş üstü kategorisine kadar çıkar.