Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 175. Yıl dönümü Karabük İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen törenle kutlandı. 


 

20140614AW118118_03Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 175’inci yıldönümü nedeniyle Karabük İl Jandarma Komutanlığı’nda tören düzenlendi.


Törene, Vali Yardımcısı Tarkan Keskin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Samit Tokmak, Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, POMEM Müdürü Hüseyin Zengin, Eflani Kaymakamı Tolga Özdemir, İl Müftüsü Halil Bektaş, İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Çetin, Muharip Gaziler Derneği Başkan ve üyeleri, Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan ve üyeleri, Türkiye Harp Malulü Gazi Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkan ve üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkan ve üyeleri, Askeri Personel, aileleri ile vatandaşlar katıldı.


Törende konuşan İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Samit Tokmak, “ Bugün Türk Silahlı Kuvvetlerinin ayrılmaz bir parçası olan ve mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 175. yılını kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz. 175 yıllık köklü bir tarihe sahip Jandarma Genel Komutanlığı, kuruluşundan bugüne milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünün korunması ve milletimizin huzur ve kamu güvenliğinin sağlanması yönündeki çalışmaları, ulusumuzun takdirini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler ulusumuzun bizlere olan güvenini daha da perçinlemek ve daha da güçlendirmek arzusundayız. Bugün ki onurlu seviyede emek ve alın teri bulunan saygıdeğer komutanlarımıza ve değerli mensuplarımıza müteşekkir olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Jandarma Genel Komutanlığımızın 175. yıldönümü vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Ulusumuzun birlik ve beraberliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve Cumhuriyetimizin temel niteliklerinin muhafazası için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anar, Jandarma Teşkilatının fedakâr personel ve ailelerine sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim. Jandarma Genel Komutanlığı tüm personeli adına bu mutlu günümüze teşriflerinizden dolayı en derin saygılarımı sunarım” dedi.


Açılış konuşmasının ardından İl Jandarma Komutanlığı askerleri tarafından yapılan silahlı gösterinin ardından “Jandarma” konulu şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi. Yarışmada birinci Zeynep Erva Öz, ikinci Dinçer Demiral ve üçüncü Sinem Bodur’un ödülleri Vali Yardımcısı Tarkan Keskin, Albay Samit Tokmak ve Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman tarafından verildi. Tören geçişinin ardından Jandarma Personelinin görev icrasında kullandığı silah ve teçhizatların sergilendiği serginin gezilmesi ve ikram ile tören sona erdi.

 

Editör: Haber Merkezi