Jandarma Teşkilatı'nın 174. kuruluş yıl dönümünü Karabük İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen programla kutlandı


 

20130614AW000740_01Jandarma Teşkilatı’nın kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törene Karabük Valisi İzzettin Küçük, Il Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Samit Tokmak, Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, Cumhuriyet Başsavıcı Hakan Arslan, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, İl Emniyet Müdürü Oktay Keskin, İl Özel İdare GeneL Sekreteri Mehemt Uzun, İlçe Kaymakamları ve çok sayıda davetli katıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Jandarma teşkilatının 174 yaşında olduğunu belirten İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Samit Tokmak, “Jandarmanın kuruluşunun 174. yıl dönümünü kutlamanın onur ve grurunu yaşıyoruz. Başarılarla dolu 174 yıldır köklü bir tarihe mensup Jandarma teşkilatının milletimizin engin sevgi ve güvenini hasıl olmuş vatanımızın bölünmez bütünlüğünü sağlanması hizmetinde ulusumuzun takdirini kazanmıştır. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü , Cumhuriyetimizin temel niteliklerini muhafazası için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anar; Jandarma teşkialtının fedakar personeli ve ailesine sağlık mutluk ve esenlikler dilerim. 174 yıldır ulusuna ve milletine hizmet eden Jandarma adına programıza gelen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

20130614AW000740_02Vali İzzettin Küçük, 174 yılını büyük bir kıvançla kutladığını belirterek, “Jandarma teşkilatı 174 yıldan buyana kurulduğundan bu yana bu devletin karşılaştığı her badireden, her büyük alt üst olmuştan en ön safta yer almış düşmanlar akarşı savaşmış, kanunsuzlara ve haydutlara karşı savaşmış, ülkeye birlik, düzen ve asayiş getirmiştir. Ülkemizde tarihi kökleri derinlere uzanan kurum sayısı çok azdır. Bir kurumun 174 yıldır bilgi ve birikime sahip olması çok önemlidir. Çünkü, hangi durumda ne yapacağını daha iyi bilmektedir. İlimizde de Jandarma teşkilatı büyük bir fedakarlıkla gayretle vazife icra etmektedir. Gelişen teknolojiden de istifade ederek hemen hemen faili meçhul hiçbir olayı bırakmamıştır. Şundan emin olun, bu ilde suçlular var, suç işlemek niyetinde olan insanlarda var ama, yüzde 96 oranında yakayı ele veriyorlar. Bu başarılarından İl Jandarma personelini tebrik ediyorum” dedi.

Tören askerlerin gösteri ve şiir, resim ve kompizyonda dereceye girenlerin ödüllerinin verilmesi ile devam etti. Tören sonunda Jandarmanın kullandığı silahlar ile olay yeri ve arama kurtarmada kullanılan malzemelerin yer aldığı sergiyi gezen Vali Küçük, gece görüş dürbünü ile ağır silahları yakından inceledi.

Editör: Haber Merkezi