20160312AW686014_01Karabük’te “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma” etkinlikleri çerçevesinde 100. Yıl Kültür Merkezinde tören düzenlendi.


 
İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde bu yıl 95. yılı gerçekleştirilen “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma” programına Vali Orhan Alimoğlu, Garnizon Komutanı Vekili Jandarma Yarbay Hasan Bal, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Vali Yardımcısı Abdullah Acar, İl Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi öğrencisi Yasin Derebaşı tarafından “Ben Akif” adlı Mehmet Akif Ersoy otobiyografisinin slâyt eşliğinde okunması ile devam etti.

Aleyna Oğuz isimli öğrencinin “12 Mart Destanı” adlı şiiri müzik ve slâyt eşliğinde okumasının ardından Türk Dili Edebiyat Öğretmeni Engin Karatepe, Mehmet Akif Ersoy’un dünya görüşünü yansıtan “Mısralarıyla Mehmet Akif” adlı konuşmasını yaptı.

20160312AW686014_02Anma günü programı Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi öğrencilerinin sahnelediği “İstiklal Marşı’nın Kabulü” tiyatrosunun canlandırılması, “İstiklal Marşı Oratoryosu” ve Zeybek Gösterisi ile devam etti.

 

Programın son bölümünde Vali Orhan Alimoğlu ve protokol üyeleri tarafından İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla il genelinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile program sona erdi.

Editör: Haber Merkezi