Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Dillerde Akif, Yüreklerde Hürriyet" programında İstiklal Marşı'nı en güzel okuma yarışması düzenlendi.

İstiklal Marşının 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 101. Yıldönümü ve vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'u anma günü etkinlikleri kapsamında “Dillerde Akif, Yüreklerde Hürriyet” teması ile program düzenlendi.

100. Yıl Kültür Merkezinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinatörlüğünde Kıymet ve Mustafa Yazıcı Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan programa Vali Fuat Gürel, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, Vali Yardımcısı Hüseyin Demirbaş, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un Türk Milleti’nin vatan sevgisini ve bağımsızlığa olan aşkını en güzel şekilde anlatmış olduğu İstiklal Marşının büyük bir çoşkuyla okunması ile başlayan program İstiklal ve İstikbal Yolunda Asım’ın Nesli adlı sinevizyon gösterisi ile devam etti.

Kıymet ve Mustafa Yazıcı Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan şiirler, türküler ve tiyatrodan oluşan “Dillerde Akif, Yüreklerde Hürriyet” adlı sunumun ardından ilimizde düzenlenen İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

İstiklal Marşını güzel okuma yarışmasında;

İlkokullar arasında; 
1. Demir Çelik İlkokulu öğrencisi Erva Karen Kurt, 
2. Şehit Şendoğan Topçu İlkokulu öğrencisi Mina Tepebaşı,
3. Mehmet Akif İlkokulu öğrencisi Eylül Ecrin Yeşiltaş,

Ortaokullar arasında; 
1. Esentepe Ortaokulu öğrencisi Mert Eyüp Kurtucu, 
2. Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Nabile Muradı,
3. Şehit Umut Aytekin Ortaokulu öğrencisi Elif Yurtsever,

Liseler arasında; 
1. Vakıfbank Zübeyde Hanım Anadolu Lisesi öğrencisi Fatma Nur Yel, 
2. Kıymet ve Mustafa Anadolu Lisesi öğrencisi Muhammed Ümit Çelik,
3. Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi öğrencisi İbrahim Baran Çavdar dereceye girmeyi başardı.

Dereceye giren öğrencilere ödüllerini Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Jandarma Komutanı Albay Garip Gümüş ve protokol üyeleri ile birlikte veren Vali Fuat Gürel verdi.