AK PARTİ İL BAŞKANI ÖMER AYAR, KARABÜKSPOR KONGRESİ ÖNCESİNDE GECE YARISI MUTULLAH YOLBULAN’IN EVİNE GİDEREK LİSTE YAPTIĞI İDDİASIYLA KARŞI KARŞIYA KALMIŞTI


 

TEPKİLERİN ÇOĞALMASI, İL BAŞKANI AYAR’I İSTİFAYA SÜRÜKLEYEBİLİR


 

ak-parti-il-istifa

 

Geçtiğimiz hafta Cuma gecesi (26 Haziran Cuma) Mutullah Yolbulan’ın evine, Genel Müdür Fadıl Demirel’in daveti üzerine AK Parti İl Başkanı Ömer Ayar’ın gittiği kamuoyuna yansımıştı.

Bir gün sonra yapılan kongrede Karabükspor Yönetim Listesinde iki tane AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesinin yer alması ise büyük tepkilere yol açmıştı.

İl Başkanı Ömer Ayar’ın konuyla ilgili hiçbir müdahalelerinin bulunmadığını açıklamasına rağmen, Kardemir Yönetimi kanadından Ayar’ı doğrulayan bir açıklama gelmemesi, İl Başkanını zor duruma düşürdü.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin’in ise, Partisinin Karabükspor kongre sürecine karıştırılmasına büyük tepkili olduğu da ifade ediliyor.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin Şefik Dizdar ismini Karabükspor Kulüp Başkanlığına ikna etmesinin ardından, Dizdar’ın adaylıktan çekilmesinin ve Taner Canyurt Başkanlığında vasat bir yönetimin oluşması ile ilgili yaşanan tepkili süreçte, kamuoyu AK Parti’yi sorumlu tutuyor.

Karabükspor severlerin ve halkın tepkisinin bu olaylara karşı her geçen gün artarak büyümesi karşısında, parti içinde büyük rahatsızlıkların başladığı ve İl Başkanı Ömer Ayar’ın tepkilerin kalkması için istifa etmesi gerektiğini savunan ciddi bir grup oluştuğu belirtiliyor.

Mehmet Ali Şahin’in yaşanan ve tepkilere neden olan bu olaylarda AK Parti’nin sürecin içine çekilmesinden aynı rahatsızlığı duyduğu da siyasi kulislerde konuşuluyor.

Önümüzdeki günlerde İl Başkanı Ömer Ayar’ın istifasının istenebileceği artık yüksek sesle konuşulmaya başlandı.

Editör: Haber Merkezi