İNTİHAR EDEN 18 YAŞINDAKİ GENCİN ORGANLARI 4 KİŞİYE UMUT OLDU


 

organ-bagisi

Karabük’te girdiği bunalım sonucu tabancayla kendini başından vuran ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 18 yaşındaki gencin ailesi tarafından bağışlanan organları 4 hastaya umut oldu.

Karabük’ün Arıcak köyündeki evinde dün sabaha karşı kuru sıkı döndürme tabancayı başına dayayıp sıkan Tahsin Yorulmaz (18), babası ve yakınları tarafından KBÜ Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yorulmaz, yapılan tıbbi müdahale ile yoğum bakıma alındı. Yoğun bakımda iken beyin ölümü gerçekleşen gencin ailesi, oğullarının organlarını bağışlama kararı aldı.

Bunun üzerine hastane yetkilileri Sağlık Bakanlığı ile irtibata geçti. Sabaha karşı Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi’nden 8 kişilik uzman ekip Karabük’e geldi. Sabah saat 07.00’de başlayan ve 3 saat süren ameliyat ile ilk olarak gencin kalbi alındı. Adeta zamanla yarışılırken, alınan kalbin Ankara’ya ulaşması için Sağlık Bakanlığı’na ait helikopter Karabük İl Jandarma Komutanlığı’na indi. Hastaneden polis eskortu eşliğinde helikoptere ulaştırılan kalp, Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi’ne gönderildi. Yorulmaz’ın karaciğeri ve iki böbreği de karayolu ile Ankara’ya ulaştırıldı.

Yaklaşık 6 ay önce cezaevinden çıktığı ve bir süredir bunalımda olduğu öğrenilen Tahsin Yorulmaz'ın ölmeden önce sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan "Gelecek güzel günlere gebeydi, kürtaj ettiler" yazısını paylaştığı öğrenildi.