AK PARTİ KARABÜK MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLAN GÜNGÖR BİLİR, KENDİ KALEMİNDEN KENDİNİ AYRINTILARI İLE TANITTI


 

İŞTE BİLİR’İN KALEMİNDEN, GÜNGÖR BİLİR KİM..?


 

iste-gungor-bilir

 
Karabük'ü ilçeleriyle, mahalleleriyle, sokaklarıyla her yerini karış karış bilirim. Karabük'te ya da gurbetteki Karabüklülerin çoğunu tanırım, onlar da beni iyi tanırlar. Geçmişimde en ufak bir leke yoktur. Dedem, Babam, Kardeşlerim ve tüm ailem Karabük'e hizmet etmiş ve iyi nüfuza sahiptirler.

33 yıl öğretmenliğim boyunca binlerce öğrenci yetiştirdim ve kendileriyle, aileleriyle son derece sağlıklı güzel, seviyeli ilişkilerim vardır. Öğrencilerimle sadece okulda değil, sonrasında vatani göreve uğurlayarak, yüksek öğretime göndererek, iş bularak, evlendirerek yıllarımı geçirdim.

Alkol, sigara, vb. maddeler kullanmıyorum. Her zaman öğrencilerime ve milletime örnek oldum.

Kahvehane, alkollü yerler vb. bilmem. Hiç kaybedecek vaktim olmadı. Şehrim halkım için ve mesleğimle ilgili çalıştım.

Karabük Milletvekilliği, emeklilerin son durağı olmamalıdır. Enerjisi, sevdası, sevgi ve saygısı, becerisi, çevresi olanların ve her arandığında ulaşılabilen, herkesin derdiyle dertlenenlerin hakkı olmalıdır ki ben bu özelliklere sahibim, yıllarca da fahri olarak milletimin emrinde, hizmetinde oldum ve bunları bir gün Milletvekili olurum amacıyla yapmadım. Yıllarca Karabük halkının içinde oldum, onlara tepeden bakmadım, gönüllerini kazandım. Bu çevremle Karabük'te 2 Milletvekilliğini de kazanacağımıza ve ülkemizin istikrarına refahına çalışacağıma söz veriyorum.

Üniversite eğitimim için bulunduğum Erzurum ve Ankara'da edindiğim yüzlerce dostlarım bugün devletimizin üst kademelerindedir. Bu bürokrat, Vekil, Sivil toplum kuruluşları üyeleri olan çevremi Karabük'ümüz için kullanacağım. Allah'ın izni ile açamayacağım hiç bir kapı yoktur.

Çeşitli nedenlerle bulunduğum 11 yabancı devletle edindiğim çevremle ve Türk Vatandaşı gurbetçilerle birlikte ülkemiz ve şehrimiz tanıtımı ve yeni yatırımlar getirilmesi konusunda çalışacağım.

Karabük'ün bir spor, kültür, doğa, aktiviteleri, sanayi, eğitim şehri olabilmesi ve olanların da geliştirilmesi için tüm çabamla çalışacağım.

Kardemir'imizin yeni üniteler açarak ek istihdam sağlaması için gerekli tüm desteği vereceğim.

Üniversitemizin Dünya üniversiteleri arasında yer alması için gereken her şeyi Vekil arkadaşımla birlikte yapacağıma söz veriyorum.

Karabüklü hemşerilerime parti, dil, ırk, vd. farklar gözetmeksizin yılarca hizmet ettim. Her şey Allah'ın yarattığı en kutsal varlık İNSAN için diyerek, insanları mevki, memleket, inanç vd. nedenlerle ayırt etmeden kucakladım, yardımlarına koştum. Cenazelerinde de, düğünlerinde de, bayramlarda da her zaman yanlarında içlerinde oldum. Hayatım Karabük'te geçti.

Çocuklarımın eğitimi için Karabük dışına açılarak, Karabüklülerin Ankara'daki eli, kolu, sesi olmak amacıyla Başkent Ankara'ya gittim. Karabük sevdamla her hafta Cuma akşamı gelip Pazar gecesi dönerek yine hep halkımın içinde oldum.

Benden daha çok Karabük halkını seven, bilen, dertleriyle dertlenen, aradığında ulaşılan, temiz, dürüst,  becerikli, inançlı, bu memleketin öz evladı, göreve engeli olmayan, sağlam karakterli, aile yapısı düzgün, çevresi olan, Karabük'ün problemini iyi bilen, bir başka kardeşim varsa Allah Milletvekilliğini ona nasip etsin, ben ona destek olarak yine Karabüklülerin emrinde olurum.

Doğduk bu şehirde, okuduk bu şehirde, çalıştık bu şehirde, evlendik bu şehirde, iş yerleri açtık bu şehirde, ekmek yedik bu şehirde, sevinç ve acıları paylaştık bu şehirde, mezarlıklarımız bu şehirde. Yani her şey Karabük'te ve Karabüklüler içindir.

6 yıl Cezaevleri İzleme Kurulu'nda başkan ve üye olarak Cezaevlerini gezdik, sorunların çözümünü sağladık, mahkumların ıslahı için çaba gösterdik. Yeni yarı açık bölge cezaevinin kurulması, yer seçimi için Başsavcımızla mesai sarf ettik ve kurulmasını sağladık. Bilindiği gibi Eflani, Merkez, Ovacık, Eskipazar, Çerkeş cezaevleri bize bağlıdır. Oralara 15 günde bir giderek hizmet götürdük, ilçelerimizin sorunlarıyla ilgilendik.

Mezunu ve 14 yıl Öğretmenliğini yaptığım T.E.D. Karabük Koleji Vakfı Özel Lisesi'nin Mezunlar Derneği Başkanlığını yaptım ve yüzlerce mezunumuzu bir araya getirdim. Karabük, Türkiye'nin her yerinde, yurtdışındaki mezun kardeşlerimizle güzel diyaloglar kurdum, Karabük'te toplanmalarını sağladım. Gerektiğinde hepsi Karabük sevdalısı kardeşlerim Karabük'ün emrindedirler, bunu biliyorum çünkü denenmiştir.

Karabük doğal güzellikleriyle ve Ankara'ya - İstanbul'a - limana, hava alanlarına yakınlığıyla kayak merkezi, spor aktiviteleri (rafting- tracking- kamp- antrenman- dağcılık vd.) merkezi; sağlık merkezi, endüstri bölgesi, Teknokent, Üniversite şehri, doğal tarım ve hayvancılık kenti olabilir. Bunun için alt yapı hazırdır. Bunların gerçekleşmesi için de tüm birimlerimiz ve 2. vekil arkadaşımla durmaksızın çalışacağız. Az konuşup çok çalışacağız. Çünkü ülkemizin, Karabük'ümüzün buna ihtiyacı vardır.

1990 yılında Safranbolu Arasta Çarşısı'nda restoreden sonra Kafe Boncuk ile beraber ilk defa 2 adet dükkan alarak, Safranbolu, Karabük turizmine katkıda bulundum.

T.E.D. Karabük Koleji Vakfı'ndan 10 öğrencimle ilk kez Safranbolu Vakıfta fahri rehberlik hizmetleri verdik. Sonra Kültür Turizm Bakanlığı bir ofis açarak, resmi hizmet vermeye başladı.

Karabük Halkoyunları Derneği'ni kurduk ve yıllarca folklorümüzü canlı tuttuk, yöremizi tanıttık. Yetiştirdiğimiz elemanlarla Ülkemizi yurtdışında (Fransa- İtalya- Avusturya- Slovenya- Hırvatistan- Yunanistan'da) temsil ettik. Şehrimizin ve Ülkemizin tanıtımını sağladık gazete ve dergilerde yer aldık. Zamanın Belediye Başkanı, eşleri ve 70 kişilik bir grupla bunları gerçekleştirdik.

Fransa'daki Uluslararası Festival'de de ülkemi ve Karabük'ümü temsil ettim.

Safranbolu Meslek Yüksekokulu'nda restorasyon ve turizm bölümlerinde 3 yıl İngilizce öğretim üyeliği yaptım ve çok sayıda öğrenci yetiştirdim.

Sanayicinin, esnafın, memurun, işçinin, köylünün, çiftçinin, besicinin, bürokratın, şehrin sorunlarını iyi bilirim. Karabük'te NAZAR UNLU MAMÜLLER'İ kurdum, benzin istasyonu işlettim (Babam ile), Cumayanı Köyümüzde besicilik yaptım, Safranbolu da kafeterya ve restoran kurdum 2 yıl işlettim şimdi kiradadır, Bulak Köyünde  2 adet bahçe alarak tarım yaptım. Kardeşime ait olan tüp bayiliği, otogaz, Arçelik Bayiliği ve eczacılık işlerinde yıllarca yardımcı oldum, ilgilendim. Ticareti ve tüccarın-esnafın sorunlarını da bilirim.

Editör: Haber Merkezi