AK PARTİ HÜKÜMETİ CEMAATE KARŞI BÜYÜK BİR SAVAŞ BAŞLATIRKEN, KENDİ İÇİNDE CEMAATE ÖVGÜLER YAĞDIRAN BELEDİYE BAŞKANINI GÖRMEZDEN GELİYOR


BELEDİYE BAŞKANI “BİZ CEMAATLE ETLE TIRNAK GİBİYİZ” DEMİŞTİ


cemaat-bld-bskn

Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan’ın 17-25 Şubat 2014 tarihinde başlatılan Polis operasyonun ardından AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanıyken Fetullah Gülen cemaatine karşı büyük bir mücadele başlatmış ve bu mücadele halen büyüyerek devam ediyor.

Gülen Cemaatine karşı terör örgütü muamelesi yapılırken, AK Partili Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy’un 18 Ocak 2014 tarihinde “Biz Cemaatle etle, tırnak gibiyiz” dediği ve hatta “Onlar bizim kardeşimiz” dediği hala herkesin hafızasında.

AK Partili Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Amerika’nın Pensilvanya Eyaletine giderek Fetullah Gülen’in elini öptüğü basında yer alınca, 18 Ocak 2014 tarihinde bir basın toplantısı düzenleyerek çok ilginç açıklamalarda bulunmuştu.

İşte Aksoy’un o tarihteki açıklamaları;

Aksoy, Amerika’ya giderek Fetullah Gülen’i ziyaret ettiğini doğruladı ve “İşler iyiyken iyiydik de, şimdi mi kötü olduk” dedi.

"KARDEŞİM 10-15 YILDIR CEMAATLE İÇ İÇE"

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, kardeşinin cemaatle 10-15 yıldır iç içe olduğunu belirterek şunları söyledi;

“Biz yerel anlamda siyaset yapan kişileriz. Benim kardeşimin kişisel olarak benden önce de cemaatle ilişkileri vardı, belediye başkanı olduktan sonra da devam etti. Belediye başkanı olmamla cemaatle ilgili bağlantılar yeniden kurulmuş değildir.10-15 yıldır kardeşim cemaatle iç içedir, gönül bağı vardır.”

“CEMAATLE İÇ İÇE BİR YAPIMIZ VAR”

Cemaatle iç içe bir yapıda olduklarını belirten Aksoy “AK Parti içerisinde siyaset yapan pek çok arkadaşımızın bakanlara kadar oradaki arkadaşlarımızla iç içe yapımız var. İşler iyi giderken bu iç içe yapıdan hiç kimse rahatsız değildi. Ama şimdi durum farklılaşınca bu iç içe yapıdan dolayı bir kişinin suçlanması ya da farklı algılanmasının doğru olmadığını düşünüyorum.” Dedi.

“CEMAATLE ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE YİNE BİR ARAYA GELECEĞİZ”

Cemaatle halen bir arada olduklarını ifade eden Necdet Aksoy “Ben yerelde bu ayrışmanın içine girilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Oradaki kardeşlerimizle biz önümüzdeki günlerde tekrar bir araya geleceğiz ve beraber yaşayacağız. Türkiye’nin bu dinamik gücüne hep beraber tekrar sahip çıkacağız. Onun için ben yerelde böyle bir ayrışmayı çok tasvip etmiyorum. Ayrışmaya sebebiyet vermemek içinde her türlü sivilce noktasının üzerini kapatmaya gayret ediyorum. Biz birleştirici olmak zorundayız. Biz yerelde herkes ile beraber olmak zorundayız. Bunu temin etmek içinde var gücümüzle gayret ediyoruz.” Diye konuştu.

“HOCA EFENDİ’DEN TAVSİYELER ALDIK”

Aksoy, Fethullah Gülen’i ziyaretlerinde ünlü gazetecilerin de olduğunu belirterek, “İkinci bir ziyaretimiz Hoca efendiye gerçekleşti. Oraya gitmişken ziyaret edelim, tavsiyelerini alalım ve o sırada bir rahatsızlıkları vardı ‘bir geçmiş olsun diyelim’ dedik ve bu ziyareti yaptık. Bu ziyaretler herhangi bir sıkıntı oluşturacak ya da hükümetle son gelinen aşamadaki süreçlerde pazarlık yapılacak bir eksi nokta oluşturacak yapılar değildir.” diye konuştu.

Safranbolu’nun AK Partili Belediye Başkanı tam bir yıl önce bu açıklamaları yapmıştı ve bu açıklamalarının tamamı hala herkesin hafızalarında.

O tarihli haberin linki:  http://www.karabuknethaber.com/pensilvanyaya-gittim



 

Editör: Haber Merkezi