AK PARTİ KARABÜK’TE SEÇİMLERİ ALMAK İÇİN AKLA ZOR GELECEK BİR PLANI HAYATA GEÇİRMEYE Mİ ÇALIŞIYOR


 

REKTÖR BURHANETTİN UYSAL ADAY, DURSUN ALTIPARMAK BİRİNCİ SIRA BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAYI MI GÖSTERİLECEK


 

dursun-burjanettin


AK Parti 2009’da elinden MHP’ye kaptırdığı Karabük Belediye Başkanlığını tekrar geri almak için en güçlü planları hayat geçirmeye başladı.

Siyasi kulislerde Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ı Karabük Belediye Başkan Adayı gösterilmesine kesin gözüyle bakılırken, hatırı sayılır şahsi oylara sahip olan Dursun Altıparmak’ı da birinci sıra Belediye Meclis Üyesi Adayı göstermeyi planladığına dair söylemler başladı.

AK Parti’nin seçim planlarının sıkça konuşulduğu siyasi kulislerde, böyle bir seçim stratejisini uygulamaya koyulacağı fısıldanmaya başlandı.

2009 Yerel Seçimlerinde etkinliğini yitirmiş Demokrat Parti’den aday olan ve 12 Bin 500’e yakın oy alarak, üçüncü olan Dursun Altıparmak’ın ciddi oranda bir şahsi oy potansiyeline de sahip olduğu bilinmekte.

Rektör Hoca Burhanettin Uysal’ı Karabük Belediye Başkan Adayı olarak göstermeye kararlı olan AK Parti kurmayları, Dursun Altıparmak’ı ise birinci sıradan Belediye Meclis Üyesi Adayı göstererek oyunu çoğaltmayı planladığı belirtiliyor.

Rektör Uysal’ın Belediye Başkan Adaylığını istemediğini yakın çevresine net olarak ifade ettiği de kamuoyuna yansımıştı.

Planın eksiksiz olarak hayata geçirilmesi için, hem Uysal’ı, hem de Altıparmak’ı ikna etme hesaplarının ise şöyle olduğu konuşuluyor;

Yerel Seçimlerde aday olmak istemeyen, 2015 Genel Seçimlerinde Milletvekili adayı olmak isteyen Burhanettin Uysal’a, “yerel seçimlerde aday ol, kazan ve 2015 seçimlerinde de milletvekili adayımızsın”, birinci sıradan Belediye Meclis Üyesi adaylığını ise kabul etmeyecek olan Dursun Altıparmak’a ise “2015 Genel Seçimlerinde Burhanettin hocadan boşalacak başkanlık koltuğu senin” sözü verildiği söyleniyor.