Karabük Valiliği ile Karabüklüler Vakfı tarafından 25-28 Aralık 2014 tarihleri arasında İstanbul Feshane’de gerçekleştirilecek olan ve Karabük’ün tarihi, kültürel zenginlikleri, doğal güzellikleri, turizm imkânlarını ve üniversitesini ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtmak amacıyla düzenlenen Karabük Günleri etkinliklerinin tanıtım hazırlıkları İstanbul’da başladı.

 

0-(1)Karabük Milletvekili Osman Kahveci ve Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın katılımları ile gerçekleşen ve 25 Aralık Perşembe günü Feshane'de başlayacak Karabük Günleri’nin tanıtımı için İstanbul Eminönü Meydanı’nda Üniversitemiz Ana Mehteran Takımı’nın verdiği muhteşem konser her zaman olduğu gibi halkımızın büyük beğenisini topladı.

Konser eşliğinde Karabüklüler Vakfı katılımcılara Safranbolu'nun eşi benzeri olmayan lezzetli lokumlarını ikram edilerek içinden çıkan çeyrek altın hediyeleri sahiplerini buldu.

Ana Mehteran Takımının Tarihi Mısır Çarşısı’nı gezerek marşları ile inletti ve çarşı halkının gözdesi olarak, tüm alkışları topladı.

1-(29)Etkinlik ile ilgili basın mensuplarına açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal; “Karabük Tanıtım Günleri etkinliği kapsamında Feshane’de toplanmış bulunmaktayız. Karabük Üniversitesi tarafından kurulmuş olan Türkiye’nin ve Dünya’nın tek bayan Ana Mehteran Takımı tarafından bir konser verilmektedir. Ben İstanbulluları, Karabük, Safranbolu, Eflani, Yenice ve Ovacık’ın tüm güzelliklerini görmek üzere yarın Feshane’ye davet ediyorum. Tüm hemşerilerimizi Feshane’de ağırlamak bizler için onur ve büyük bir gurur olacaktır. İlgi oldukça güzel, görüldüğü gibi dünyanın tek bayan Ana Mehteran Takımı, demir çeliğin başkenti, dünya miras listesine girmiş Safranbolu’ya davet etmek üzere konser verdi ve değerli İstanbullular oldukça fazla ilgi gösterdiler. Yarın Feshane’de buluşmak üzere hepinizi bekliyoruz.” dedi.

Karabük Tanıtım Günleri yarın Feshane’de yapılacak olan açılış ile başlayacak.

Editör: Haber Merkezi