AK PARTİ İL BAŞKANI TİMURÇİN SAYLAR, “TÜM ADAY ADAYLARIMIZ AK PARTİLİDİR. YAPILAN İDDİALARI İSPAT EDEMEYENLER MÜFTERİDİR”


 

mufterif

AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar bir basın toplantısı düzenleyerek, AK Parti Aday Adayları içinden bir isim ile ilgili çıkan iddialar hakkında açıklama yaptı.

Karabük’te MHP’nin kanaat önderleri ile görüşen, fakat MHP Genel Merkezi tarafından ret edilen ve hemen ardından AK Parti Karabük Milletvekili Aday Adaylığına müracaat ettiği iddia edilen isim ile ilgili sert bir açıklama yapan İl Başkanı Timurçin Saylar “Bu iddiaları ortaya atanlar, iddialarını ispat etmezlerse müfteridirler” dedi.

Saylar “Bizim 18 aday adayımız var, hepsi de AK Partilidir. Ben MHP’liler ile MHP’den aday olmak için görüşme yapan bir adayımız olduğuna inanmıyorum. Bunlar yalan iddialardan başka bir şey değildir. Bu iddialar, yaklaşan seçimlerde partimizi zayıflatmak, adaylarımızı karalamaktan başka bir şey değildir. Bu iddiaları ortaya atanlar, konuşanlar ve gündeme getirenleri iddialarını ispat etmeye davet ediyorum. Eğer iddialarını ispatlayamazlarsa müfteridirler.” Dedi.

AK PARTİ ADAY ADAYLARI RAHATSIZ

AK Parti aday adayları içinden bir kişinin MHP ile gizli flörtler yaptığı iddiaları karşısında, tüm aday adayları rahatsızlıklarını dile getiriyorlar.

İddiaların gündeme geldiğini ama ismin açıklanmadığı için tüm aday adayların töhmet altında kaldığını ifade eden bazı AK parti aday adayları “bu çirkin yakıştırmanın altında kalmayı hak etmiyoruz” diyorlar.

İDDİA AYDINLIĞA KAVUŞUYOR

AK Parti’den şu anda aday adayı olan söz konusu kişinin, MHP’li bazı kişiler ile 3-5 gün görüşmeler yaptığı ve ardından da bu görüşmelerin sonuçsuz kaldığını ifade eden bazı MHP’liler, konunun MHP Genel Merkezine gitmediğini ve genel merkez tarafından herhangi bir ret cevabının da söz konusu olmadığını belirtiyorlar.

MHP İL BAŞKANI AÇIKLAMA YAPACAK MI?

MHP İl Başkanı Burhanettin Arslan ise Karabük siyasetine bomba gibi düşen bu konu ve iddialar ile ilgili aydınlatıcı bir açıklama yapacak mı?